Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Doi deputați din Moldova vor participa la misiunea de observare a scrutinului prezidențial din Belarus

  Deputații Adrian Lebedinschi și Alexandru Jolnaci vor participa la misiunea de observare a alegerilor prezidențiale din Republica Belarus, în calitate de membri ai Grupului internațional de observatori al Adunării Interparlamentare (AIP) a țărilor membre ale CSI, din partea Moldovei.

  Solicitarea de a delega doi membri ai Parlamentului Republicii Moldova pentru observarea scrutinului prezidențial din Belarus a fost adresată Președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi de către Secretarul General al Consiliului AIP, Dmitri Kobițki, ca urmare a invitației venite  din partea Republicii Belarus.

  Republica Moldova este membră a AIP, alături de Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Federația Rusă,  Kazahstan, Kîrgîzstan, Tadjikistan, Ucraina, Uzbekistan.

  Având în vedere pandemia COVID-19, membrii delegațiilor sunt îndemnați să ia în considerare recomandările pentru observatorii electorali internaționali în contextul epidemiologic.

  Scrutinul prezidențial în Belarus va avea loc pe 9 august curent. Cinci candidați s-au înregistrat pentru participare la alegeri, inclusiv actualul Președinte al acestei țări, Alexandr Lukașenko.

  multimediaparlament.md

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Se creează impresia că pentru Maia Sandu și PAS campania electorală nu s-a încheiat, ei în continuare se pregătesc de turul trei al alegerilor...

  POLITICA

  Președintele Igor Dodon a declarat că a trăit un sentiment de deja vu duminică, când Maia Sandu a organizat în centrul Chișinăului un protest....

  POLITICA

  (Comentariul politologului Bogdan Țîrdea)

  POLITICA

  Președintele în exercițiu, Igor Dodon, a remarcat, în cadrul emisiunii de vineri, că alegerile din noiembrie au fost primele în ultimii zece ani când...

  Copyright © 2020