Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Doi deputați din Moldova vor participa la misiunea de observare a scrutinului prezidențial din Belarus

  Deputații Adrian Lebedinschi și Alexandru Jolnaci vor participa la misiunea de observare a alegerilor prezidențiale din Republica Belarus, în calitate de membri ai Grupului internațional de observatori al Adunării Interparlamentare (AIP) a țărilor membre ale CSI, din partea Moldovei.

  Solicitarea de a delega doi membri ai Parlamentului Republicii Moldova pentru observarea scrutinului prezidențial din Belarus a fost adresată Președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi de către Secretarul General al Consiliului AIP, Dmitri Kobițki, ca urmare a invitației venite  din partea Republicii Belarus.

  Republica Moldova este membră a AIP, alături de Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Federația Rusă,  Kazahstan, Kîrgîzstan, Tadjikistan, Ucraina, Uzbekistan.

  Având în vedere pandemia COVID-19, membrii delegațiilor sunt îndemnați să ia în considerare recomandările pentru observatorii electorali internaționali în contextul epidemiologic.

  Scrutinul prezidențial în Belarus va avea loc pe 9 august curent. Cinci candidați s-au înregistrat pentru participare la alegeri, inclusiv actualul Președinte al acestei țări, Alexandr Lukașenko.

  multimediaparlament.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  POLITICA

  (Comentariul politologului Bogdan Țîrdea)

  POLITICA

  Președintele în exercițiu, Igor Dodon, a remarcat, în cadrul emisiunii de vineri, că alegerile din noiembrie au fost primele în ultimii zece ani când...

  POLITICA

  Igor Dodon le-a mulțumit alegătorilor care și-au dat votul pentru el în cadrul alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. Președintele în exercițiu a spus că...

  POLITICA

  Staff-ul lui Igor Dodon a înregistrat un număr mare de încălcări în ziua de 15 noiembrie, atunci când s-a desfășurat turul doi al alegerilor...

  Copyright © 2020