Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Doi copii din Orhei vor auzi, din nou, vocea mamei. Minorii au primit în dar accesorii pentru implant cohlear

  Doi copii, o soră și un frate, din satul Cucuruzeni, raionul Orhei, vor auzi din nou vocea mamei. Minorii care suferă de hipoacuzie au primit în dar, de la Igor Dodon, accesorii pentru implant cohlear.

  „Aliona Bordeniuc, crește singură trei copii, dintre care Petru, în vârstă de 10 ani și Victoria, de 8 ani, sunt diagnosticați cu hipoacuzie și sunt purtători de implant cohlear. Aliona Bordeniuc s-a adresat după sprijin în vederea procurării unor accesorii pentru implantul cohlear pentru copiii săi, dat fiind că la finele anului trecut s-a defectat partea exterioară a implantului cohlear al lui Petru, copilul până în prezent neavând posibilitatea să audă, și aparatul Victoriei la fel, periodic se defectează”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

  Președintele PSRM a precizat că donația a fost realizată cu suportul Ambasadei Chinei în Republica Moldova și a unei companii din România.

  “Totodată, am anunțat-o pe doamna Aliona Bordeniuc că am convenit cu doctorul Diana Chirtoca, care activează la Spitalul clinic Republican pentru copii „Emilian Cotaga”, să efectueze conectarea și reglajul procesorului de sunet al aparatelor cohlear chiar astăzi, astfel ca Petru să audă din nou cât mai urgent”, a mai anunțat Dodon.

  Amintim că anterior, 19 copii cu hipoacuzie sever-profundă din țară au obținut șansa să audă și să vorbească datorită unor intervenții de implant Cohlear, realizate grație sprijinului financiar oferit de Fundația de Binefacere „Din Suflet”, patronată de Galina Dodon, în cadrul programului „Salvăm copiii din lumea tăcerii”.

  În anul 2020, la inițiativa lui Igor Dodon, acest proiect a fost susținut la nivel de Guvern, iar 20 de copii diagnosticați cu hipoacuzie au beneficiat de implanturi cohlear, achiziționate din Fondul de Asigurare Obligatorie de Asistență Medicală.

  facebook.com

  POLITICA

  Președintele PSRM, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov.

  ECONOMIE

  Autoritățile de la Chișinău ar fi putut să evite creșterea tarifului la gaz, dacă guvernul sau președintele Maia Sandu ar fi negociat cu Federația...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu deputații aleși în Adunarea Populară a Găgăuziei din partea Blocului electoral al Comuniștilor și...

  POLITICA

  Liderul PSRM, Igor Dodon, este împotriva vaccinării obligatorii. În cadrul unei emisiuni la Publika TV, Dodon a spus este dreptul fiecărui cetățean să ia...

  Copyright © 2021