Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte Accent INFO

  Dodon: sinistrații din Comrat vor fi ajutați de stat

  Gospodăriile din Comrat, afectate de plioile și inundațiile din ultimele zile vor beneficia de sprijin din partea statului. Asigurarea vine din partea șefului statului, Igor Dodon, aflat într-o vizită de lucru în UTA Găgăuzia.

  IGOR DODON, PREȘEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA

  „Săptămâna viitoare vom avea modificări suplimentare la buget. Voi vorbi cu premierul, pentru a găsi bani și a rezolva această problemă, în condițiile în care se prevăd ploi. Evaluarea daunelor trebuie finalizată pentru a înțelege ce asistență suplimentară putem acorda”.

  IRINA VLAH, BAȘCANUL GĂGĂUZIEI

  „La această etapă, continuăm să evaluăm daunele. Primăria va efectua toate calculele. Vom oferi informații astfel încât, fondurile vor fi alocate din fondul de urgență, în măsura posibilităților. De asemenea, vom convoca o întâlnire la nivelul Comitetului Executiv, despre care am informat deja colegii pentru a oferi susținere”.

  Igor Dodon a inspectat și porțiunea de șosea dintre satele Congaz și Baurci, care sunt în reparație. Acest segment de drum se deteriorează sistematic din cauza ploilor abundente și din cauza transportului de mare tonaj. Autoritățile preconizează să repare peste șapte kilometri de drum și un pod, iar valoarea proiectului este de 40 milioane de lei. Igor Dodon a avertizat compania de construcții, contractantă să efectueze lucrările, că ar putea fi reziliat contractul, fără achitarea cheltuielilor. Asta după ce în cadrul unei evaluări au fost depistate încălcări grave la reconstrucția drumului.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020