Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Dodon și Sandu, cap de listă

  Igor Dodon și Maia Sandu sunt cele mai populare personalități politice, conform datelor studiului ”Rating politic, Martie 2021”, realizat de Intellect Group. Totodată, potrivit aceluiași studiu, PSRM și PAS sunt la egal în topul partidelor politice din Republica Moldova.

  Invitați să evalueze de la 1 la 10 popularitatea politicienilor din Moldova, experții au acordat 8,7 puncte pentru Maia Sandu și 8,3 puncte pentru Igor Dodon. În top urmează socialiștii Zinaida Greceanîi și Corneliu Furculiță cu 5,8 puncte și respectiv cu 5,7 puncte, dar și primarul general al Capitalei, Ion Ceban, cu 5,6 puncte.

  Experții, care au participat la studiu, au fost rugați să facă și un top al formațiunilor politice din țara noastră, notându-le de la 1 la 10. PSRM și PAS au obținut cea mai mare notă, 7,1. Pe locul doi se află PP „Șor” – 4,7, iar pe locul trei, Platforma DA – 4,6. Formațiunea “Partidul Nostru” și PDM au acumulat câte 3,1 puncte, iar Pro Moldova – 3. În TOP10 se mai regăsesc PCRM, PLDM și PUN, care au sub trei puncte.

  Totodată, experții consideră că cel mai activ partid politic din Republica Moldova este PSRM, urmat de PAS și PP „Șor”. Socialiștii au obținut cea mai mare notă și la capitolul profesionalismul echipei. PSRM – 6,7, urmat de PAS – 6,5 și Platforma DA – 5,2.

  Totuși, experții spun că PAS este cel mai mediatizat partid politic din țara noastră. Formațiunea a obținut opt puncte la acest capitol. PSRM se află pe locul doi, cu șapte puncte, urmat de Platforma DA, cu patru puncte.

  În cadrul cercetării sociologice realizate de Intellect Group au fost implicați experți și analiști politici, jurnaliști politici și comentatori, activiști, experți internaționali și jurnaliști din Federația Rusă, România, Ucraina, Statele Unite ale Americii, Belarus, Germania, Austria, Franța, Marea Britanie. Sondajul a fost realizat pe parcursul lunii martie 2021 din resurse financiare proprii.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020