Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Dodon: Sandu va jertvi Guvernul

  Moldova se confruntă cu perioade foarte dificile: creșterea prețurilor la serviciile comunale și la toate bunurile și produsele alimentare. Conducerea țării nu va putea face față situației, prin urmare, va trebui să se facă sacrificii. Este opinia președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, care spune că într-o astfel de situație, Maia Sandu poate demite guvernul Nataliei Gavriliță în viitorul apropiat pentru a „face fum” și a reduce temporar nemulțumirea tot mai mare a populației.

  Igor Dodon, președintele PSRM

  „Nemulțumirea crește. Actualul guvern nu va putea da pâine oamenilor. În general, cred că guvernul va demisiona fie la sfârșitul acestui an, fie în primăvara anului viitor, pentru că până acum toți sunt nemulțumiți. Apoi vor începe revolte ale foamei – acest lucru va fi, pentru că atunci când nu vor exista bani pentru a plăti gazul și energia electrică, atunci când nu există nimic pentru a hrăni copiii, pentru că prețurile cresc, iar salariile sunt aceleași, atunci oamenii vor începe să protesteze. Și apoi, pentru a ”face fum„, Maia Sandu va demite guvernul „.

  Un nou preț de achiziție pentru gazul natural va contribui la creșterea bruscă a prețurilor la toate produsele, mai spune Dodon. Potrivit liderului socialiștilor, costul gazelor ar putea crește nu cu 30-35%, așa cum se spune la „Moldovagaz”, ci de 3-4 ori – în cazul celui mai pesimist scenariu. Pentru a evita un dezastru, actualul guvern trebuie să zboare urgent la Moscova și să negocieze un preț preferențial pentru „flacăra albastră”.

  Igor Dodon, președintele PSRM

  „Tariful la gaz va crește. Acest lucru este deja inevitabil: de la 1 octombrie va crește. Ar fi putut fi evitat acest lucru? Cred ca da. Pentru a face acest lucru, a fost necesar din august, imediat ce a fost numit un nou guvern, să ajungem la un acord cu partenerii noștri ruși și să începem negocierile cu privire la un nou preț. Eu și Greceanîi am fost la Kiev, apoi în Rusia, timp de o lună și jumătate, pentru a găsi o cale de ieșire pentru cetățenii noștri. Actualul guvern a considerat că nu este demn pentru aceasta. Dacă ar lua măsuri pentru a le îndeplini, ar fi posibil să fie de acord, iar tariful ar rămâne la același nivel „.

  Dodon a subliniat că odată cu stabilirea unui nou tarif mai mare, la gaz și cu creșterea prețurilor oamenii vor avea nevoie disperată de ajutor din partea statului. În acest sens, deputații din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor vor veni cu o inițiativă pentru a compensa creșterea tarifelor la gaz pentru consumatorii casnici. Pentru a obține un comentariu cu privire la declarațiile lui Igor Dodon, am contactat serviciile de presă ale guvernului și ale președinției, dar apelurile noastre au rămas fără răspuns.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021