Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Dodon: «Rămân în echipă»

  Igor Dodon pleacă din funcția de președinte al PSRM și renunță la mandatul său de deputat. Anunțul a fost făcut de însuți liderul socialiștilor în cadrul unui brefing de presă, susținută la scurt timp după ședința Comitetului Executiv al partidului. Congresul extraordinar al partidului este planificat pentru data de 18 noiembrie. Potrivit lui Dodon, în cadrul acestuia va fi ales un colegiu de conducere. Cu toate acestea, politicianul a ținut să precizeze că nu pleacă din partid și rămâne membru activ al echipei.

  Igor Dodon, președintele PSRM

  «Am luat o decizie, iar colegii mei mi-au susținut propunerea, la congresul Partidului Socialiștilor, care va avea loc peste două luni, statutul partidului va fi schimbată, astfel încât partidul să treacă la o nouă formulă de conducere – una colegială. Astfel, peste două luni la Congresul va fi aprobată această propunere. Partidul nu va mai avea un președinte, ci un colegiu format din mai mulți membri ai colegiului, care la rândul lor vor alege secretarul executiv al partidului».

  Totodată Dodon a sugerat că în rândul colegiului de conducere s-ar putea regăsi cel puțin cinci membri de partid. Iar, actualul lider al socialiștilor ar putea deveni președinte de onoare al PSRM. Decizie care urmează să fie luată de restul membrilor partidului,

  Igor Dodon, președintele PSRM

  «De asemenea, se vor face modificări la programulpolitic al partidului. Se va pune accentual pe interesele naționale ale țării și ale oamenilor. Vom promova o politică externă echilibrată bazată pe parteneriat strategic cu Federația Rusă, luând în considerare interesele naționale, tradițiile noastre și interesele producătorilor locali».

  O altă decizie anunțată de Dodon este renunțarea la mandatul de deputat. În opinia lui, va fi mult mai eficient dacă se va implica în susținerea oamenilor și agenților economici, fiind în afara Legislativului. Potrivit politicanului, în prezent asistăm la un atac continuu a guvernării asupra independenței Procuraturii Generale, iar astfel el și-a propus să arate că nu se ascunde în spatele imunității parlamentare. Totodată, politicianul intenționează să consolideze relațiile economice cu Rusia, care sunt din ce în ce mai neglijate de actualul guvern.

  Igor Dodon, președintele PSRM

  «Am acceptat invitația de a conduce o nouă organizație, Uniunea moldo-rusă a antreprenorilor”, care a fost înființată și înregistrată în luna iunie a acestui an. Fondatorul căreia din partea rusă este „Delovaya Rossiya”, cea mai mare asociație de afaceri din Federația Rusă care unește 7 mii de membri cu o cifra de afaceri de circa 40 de miliarde de dolari și cu peste 3 mln de angajați in diferite sectoare».

  Igor Dodon și-a exprimat încrederea că atât economia Republicii Moldova, cât și antreprenorii moldoveni vor avea de câștigat de la apropierea țării noastre de această mare organizație. În deosebi, în stabilirea contactelor cu partenerii ruși, suport pentru tinerii antreprenori in lansarea diferite Start-Up, lansarea si susținerea diferite proiecte socio-umanitare. Am încercat să luăm legătura cu serviciul de presă PAS, pentru a le oferi dreptul la replică, nimeni însă n-a răspuns apelurilor noastre.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021