Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Dodon: politicienii să-și prezinte scuze

  Igor Dodon le-a mulțumit cetățenilor care au ieșit ieri la vot și, în special, celor, care l-au susținut. Totodată, actualul președinte crede că politicienii din opoziție, care au răspândit informații false despre o posibilă fraudare a scrutinului, ar trebui să-și prezinte scuze în fața reprezentanților instituțiilor statului, care s-au ocupat de organizarea alegerilor, dar și a oamenilor pe care i-au indus în eroare.

  Igor Dodon, președintele RM

  “Mulțumesc cetățenilor, care au participat activ la scrutinul de ieri și le mulțumesc celor, care m-au susținut prin vot direct. Am văzut mobilizare bună în interiorul țării, dar sper că pentru turul doi mobilizarea va fi și mai bună. Faptul cum au avut loc alegerile este un răspuns celor care vorbeau de falsificări. Ar fi bine să își ceară scuze de la instituțiile statului și de la cetățeni pentru falsuri.

  În cadrul unui briefing de presă, Igor Dodon a felicitat-o pe liderul PAS, Maia Sandu, pentru rezultatele obținute ieri. Acesta mai spune că primul tur al alegerilor prezidențiale au demonstrat că în Republica Moldova electoratul de stânga deține până la 60% din voturi.

  Igor Dodon, președintele RM

  «Alegătorii de stânga deține aproape 55-60%, iar restul revine electoratului de dreapta. Această repartizare de opțiuni politice se menține de ani buni și reflectă aproape de fiecare dată și rezultatul alegerilor parlamentare sau prezidențiale din țară. Eu sunt ferm convins de obținerea victoriei la scrutinul din 15 noiembrie”

  Potrivit lui Igor Dodon, anume această balanță a electoratului își va spune cuvântul în turul 2 al scrutinului prezidențial.

  a-tv.md

  Copyright © 2020