Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Dodon: Nu vom călca peste cadavre

  Luna septembrie ar fi cea mai potrivită pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate. De această părere este liderul PSRM, Igor Dodon. Mai socialistul spune că dacă scrutinul va avea loc mai devreme, în condițiile vaccinării unui număr încă redus de persoane, PSRM ar putea să nu participe la alegeri pentru a nu oferi legitimitate exercițiului electoral.

  Igor Dodon, președintele PSRM

  „Noi agreăm ideea alegerilor anticipate, dar doar după ce sute de mii de oameni vor fi vaccinați, nu vom accepta să mergem la anticipate călcând pe cadavre. Înțeleg că cineva își dorește alegeri cât mai curând posibil, în iunie sau iulie, noi nu vom participa la acest proces, ca să legalizăm alegerile. Noi suntem de acord ca alegerile să fie organizate în acest an, dar abia după ce vor fi vaccinate 600-700 de mii de persoane„

  Igor Dodon spune că dacă va fi agreată propunerea PAS de a organiza alegerile în vara acestui an, iar ritmul vaccinării va rămâne unul anevoios, sistemul de sănătate riscă să intre într-un colaps total, cedând în fața numărului mare de îmbolnăviri.

  Igor Dodon, președintele PSRM

  „Pentru noi este mai avantajos ca alegerile să aibă loc în iunie, din punctul de vedere al electoratului care va fi în țară în acel moment, dar noi nu acționăm în funcție de interesele înguste, de partid. Noi avem date concrete că după data de 10 mai, după sărbătorile pascale, va crește, din nou, numărul cazurilor de îmbolnăviri. Și în acest context ar trebui să fie dat startul campaniei electorale?„

  Igor Dodon mai spune că acum, nu organizarea alegerilor ar trebui să reprezinte o prioritate, ci aducerea a cât mai multe doze de vaccin anti-COVID-19. Dodon a anunțat că, în curând, la Chișinău va ajunge donația de vaccinuri Sputnik-V promisă de Federația Rusă.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020