Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Dodon –liderul PSRM

  Igor Dodon a fost reales în funcția de președinte al Partidului Socialiștilor. La cel de-al 16-lea congres al PSRM, desfășurat astăzi, în Capitală, delegații au votat în unanimitate pentru candidatura lui Igor Dodon în funcția de președinte al formațiunii. În cadrul congresului, a fost făcut un rezumat al activității PSRM pentru perioada de raportare. În discursul său, cel de-al cincilea președinte al Moldovei a spus că este mândru că „a fost, este și va face parte dintr-o familie atât de numeroasă cum este cea a socialiștilor.”

  În discursul său, Igor Dodon a declarat că istoria PSRM se împarte în trei etape: Prima – lupta pentru Parlament (2011-2014) , cea de-a doua – aflarea în opoziție dură în Parlament (2015-2016), a treia etapă – nici în opoziție, nici la putere, când președintele țării a fost lăsat fără împuterniciri, în perioada 2016-2019. Provocările care au apărut pe parcursul acestor etape au consolidat și au maturizat politic partidul, a remarcat Igor Dodon.

  Igor Dodon, președintele PSRM

  „Mă mândresc cu faptul că am făcut parte, fac parte și voi face parte din familia noastră mare – familia socialiștilor. Pentru mine, este o onoare și sunt convins că aceleași emoții sunt pentru majoritatea din această sală, indiferent dacă sunt sau nu membri de partid.”

  Potrivit lui Dodon, în pofida tuturor greutăților, PSRM a reușit să-și consolideze echipa , unde deciziile se iau în urma discuțiilor între membrii de partid. Astăzi, PSRM are 37 de deputați, peste 20 de președinți de raioane, mai mult de 200 de primari, inclusiv primarul general al municipiului Chișinău. Și președintele parlamentului, Zinaida Greceanîi, a remarcat o consolidare semnificativă a partidului. Potrivit acesteia, în ultimii patru ani, PSRM a devenit cea mai mare și cea mai influentă formațiune politică din țară.

  Zinaida Greceanîi, președintele PSRM (2016-2020)

  “PSRM este unicul partid de stânga, care a căpătat o încredere maximală a cetățenilor. Acest fapt se manifestă și printr-o creștere constantă, cu 4000, a numărului de membri de partid, din anul 2016 și până acum, constituind în prezent 15 898 de membri în 1312 de organizații primare de partid. Datorită lucrului de echipă, partidul a fost capabil să promoveze reprezentanții săi în funcții de președinte și vicepreședinte a Parlamentului. Deputații PSRM au dat dovadă de spirit patriotic și lucru în echipă, promovând proiecte de legi importante pentru societate.”

  Totodată, Zinaida Greceanîi a menționat că în pofida greutăților prin care a trecut guvernarea în anul 2020, pandemia de COVID-19, seceta, dar și criza economică, candidatul susținut de PSRM la alegerile prezidențiale din noiembrie, Igor Dodon, a acumulat peste 690 mii de voturi, ceea ce atestă o înaltă încredere din partea electoratului. Zinaida Greceanîi s-a referit și la susținerea de care se bucură PSRM din partea societății civile, dar și a partenerilor externi. Pe final de discurs, Zinaida Greceanîi a propus ca la cel de-al XVI-lea Congres al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon să fie reales în calitate de președinte al PSRM. Și președintele fracțiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor, Corneliu Furculiță, a apreciat revenirea Igor Dodon revine la conducerea partidului. Potrivit lui Furculiță, acest lucru le va permite socialiștilor să ia până la 53 de mandate la viitoarele alegeri anticipate, care vor asigura în mod independent o majoritate parlamentară.

  Corneliu Furculiță, președintele Fracțiunii PSRM din Parlament

  „Ne bucurăm că Igor Dodon se întoarce la partid cu noi forțe. Sub conducerea lui Igor Dodon, vom obține rezultate și nu va fi nevoie să împărtășim puterea cu nimeni. Vom conduce țara în numele cetățenilor.”

  La rândul său, primarul general al Capitalei, Ion Ceban, a menționat că PSRM trebuie să implementeze strategia pașilor mici și că în această luptă, vor rezista doar cei, care fac mai puține greșeli.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  ”În viață există înfrângeri și pierderi, dar este important ca lecțiile să fie învățate„

  ”Am trecut prin momente complicate, când se luau decizii istorice și atunci lupta s-a dat pe viață și moarte. Acele decizii au schimbat spre bine viața cetățenilor și a țării noastre, lucru pe care partidele de dreapta nu le-ar fi putut face„

  După ce candidatura lui Igor Dodon, care a fost înaintat la funcția de președinte al Partidului Socialiștilor, a fost aprobată în unanimitate, acesta i-a mulțumit Zinaidei Greceanîi, care a condus partidul în ultimii patru ani. În cadrul unui briefing de presă, noul președintea al PSRM a declarat că socialiștii pledează în favoarea organizării alegerilor parlamentare anticipate, deoarece nu există altă cale de ieșire din situația actuală.

  a-tv.md

  Copyright © 2020