Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Dodon: E timpul să muncim

  Alegerile anticipate parlamentare din 11 iulie au arătat că oamenii își doresc o schimbare. Acum, moldovenii așteaptă rezultate palpabile, iată de cedeputații aleși ar trebui să se apuce de treabă. Declarația a fost făcute de copreședintele blocului comuniștilor și Socialiștilor, liderul PSRM, Igor Dodon în cadrul tradiționalei sale transmisiuni online. Pe acest cale, Dodon și-a îndemnat colegii din PAS să coboare de pe baricare și să le arate oamenilor rezultatul muncii efectuate.

  Igor Dodon președintele PSRM

  «Puterea este de obicei îmbătătoare. Acest lucru li s-a întâmplat mai multor partide. Prin urmare, le-aș sfătui celor din PAS să coboare de pe baricade și să înceapă să lucreze. Până acum erau în opoziție, dar acum au puterea deplină. Suntem gata să vă ajutăm dacă este necesar. Vă dorim succes, oamenii așteaptă rezultate».

  Președintele PSRM, a spus că deputații blocului vor fi în opoziție și vor fi gata să atât să critice, cât și să dea sfaturi în funcție de situație. Totodată, Dodon a reiterat că socialiștii și comuniștii vor fi o singură fracțiune în viitorul Legislativ și nu vor permite atacuri la statlitatea și suveranitatea Moldovei, cât și asupra drepturilor omului.

  Igor Dodon președintele PSRM

  «Am pregătit zeci de proiecte în conformitate cu programul nostru și al lor. Ar fi bine ca ei să înceapă să muncească atât în Parlament, cât și-n Guvern pentru a putea schimba situația în mai bine».

  Dodon a adăugat că blocul comuniștilor și socialiștilor a rămas, de fapt, singura forță de opoziție pe eșichierul politic din țară. Motiv pentru care flancul stâng trebuie reformat și consolidate. Totodată, politicianul a subliniat că rezultatul alegerilor a arătat că scorul înregistrat de stânga este practic la egalitate cu cel înregistrat de PAS.

  Igor Dodon președintele PSRM

  «Trebuie să unim partidele de centru-stânga. Blocul pe care l-am creat va fi o platformă pentru discuții în acest sens. Dacă doriți, puteți face o rebranding și tot ceea ce este necesar pentru a consolida forțele și a face luptei politice care urmează. Aceste alegeri au arătat că centrul-stânga are mult potențial. Chiar dacă PDS are 63 de mandate, ceea ce înseamnă 52%, iar în țară – doar 47%, fără o diaspora. Astfel sunttem aproape la egalitate».

  Președintele PSRM este de părere că-n toamna acestui an va fi prezentat un proiect care prevede unirea formațiunilor politice de centru-stânga. Scopul acestuia va fi de a consolida rândurile și a a atrage noi membri.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021