Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Dodon: Dialogul este soluția

  Orice soluție pentru criza politică din Moldova poate fi identificată doar prin dialog. Ba mai mult, izolarea, blocarea, nedorința de a discuta nu este o problemă pentru Dodon, este o problemă pentru cetățeni, care cu regret sunt afectați de această criză politică. Este opinia președintelui PSRM, Igor Dodon. În tradiționala emisiune de vineri, politicianul a menționat că blocajul politic este generat de refuzul șefului statului, Maia Sandu, de a comunica cu Parlamentul.

  Igor Dodon, președintele PSRM

  ”Soluții pot fi diferite, anticipate sau numirea guvernului, sau alte soluții. La moment, dialog între instituția prezidențială și Parlament nu există. Instituția prezidențială s-a separat, s-a izolat, poate din considerente de COVID, dar nu are dialog cu Parlamentul”

  Liderul PSRM a reiterat că președintele țării ignoră deciziile Curții Constituționale, care a indicat foarte clar că este necesar dialogul dintre președinte și majoritatea parlamentară. Mai mult, Igor Dodon, susține că el este gata să discute cu Maia Sandu soluțiile pentru depășirea blocajului politic.

  Igor Dodon, președintele PSRM

  ”Cineva mă întreabă dacă Igor Dodon vrea să discute cu Maia Sandu. Eu sunt disponibil să discut cu oricine, cu toate partidele sunt disponibil să discut în calitate de lider al PSRM, care are cea mai mare prezență în Parlament. Sunt gata să discut și cu doamna președinte. Nu am niciun fel de obstacole și frustrări”

  Liderul PSRM a declarat că prin izolare și refuzul de a discuta criza politică se va agrava și mai mult, iar cei care vor avea de suferit sunt cetățenii.

  Igor Dodon, președintele PSRM

  ”Noi după alegerile prezidențiale, și i-am spus acest lucru doamnei Sandu, în această situație sunt doi lideri politici cu legitimitate majoră, care în scrutinul prezidențial au demonstrat că au încrederea cetățenilor, noi acum, dacă suntem responsabili, trebuia să facem acest lucru încă în noiembrie-decembrie, să ne așezăm la masa de discuții și să vedem cum gestionăm situația mai departe. Izolarea, blocarea, nedorința de a discuta nu este o problemă pentru Dodon, este o problemă pentru cetățeni, care cu regret sunt afectați de această criză politică”

  Igor Dodon a menționat că discuțiile în Parlament cu privire la ieșirea din criza politică nu sunt suficiente.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020