Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Dodon: alegeri pe 9 mai

  Igor Dodon propune ca alegerile parlamentare anticipate să e desfășoare în data de 9 mai 2021, chiar de Ziua Victoriei. Fostul președinte a făcut declarația în cadrul unui interviu oferit, în exclusivitate, agenției TASS. Potrivit lui Dodon, cu cât mai repede va fi organizat scrutinul, cu atât mai bine va fi pentru țară.

  Igor Dodon, președintele RM (2016-2020)

  ”Alegerile trebuie organizate în baza normelor constituționale. Există o anumită procedură pe care trebuie să o parcurgem. Prin urmare, dacă e să ne luăm după aceste norme constituționale, scrutinul nu poate avea loc înainte de luna mai. În această situație instabilă, când nu avem o majoritate parlamentară, când avem un guvern în exercițiu, este foarte periculos să lăsăm alegerile pentru toamnă. Asta înseamnă că vom avea distabilizare politică pe tot parcursul anului următor. Prin urmare, este necesar să le organizăm alegerile mai devreme. Așa va fi mai bine, astfel încât să existe deja claritate despre modul în care lucrăm mai departe.„

  Igor Dodon a propus ca alegerile parlamentare anticipate să fie organizate în luna mai, mai exact, în data de 9 Mai, de Ziua Victoriei.

  a-tv.md

  Copyright © 2020