Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Dodon: Aceasta e democrația

  Oamenii au vrut schimbarea, oamenii au primit-o iar acesta este un proces democratic și normal. Așa a comentat copreședintele Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, liderul PSRM, Igor Dodon, rezultatele preliminare ale alegerilor parlamentare anticipate. În același timp, Dodon a subliniat că, crearea blocului Comuniștilor și Socialiștilor a fost o decizie corectă.

  Igor Dodon, președintele PSRM

  «Aceasta este democrația. Când puterea se schimbă, când un partid intră în opoziție, iar celălalt devine putere, deci percepem acest rezultat ca o normă naturală a democrației. Nu vedem nimic ciudat în asta. Oamenii au vrut schimbarea și au primit-o. Aș dori să felicit reprezentanții PAS, să o felicit pe doamna președinte Maia Sandu pentru rezultat. Începând de astăzi, ei au toată puterea în stat: administrația prezidențială, guvernul, parlamentul și Curtea Constituțională. Un fel de stat capturat, dar dintr-un alt punct de vedere».

  În același timp, Igor Dodon a subliniat că nu vor face miting-uri și manifestări, precizând că oamenii s-au săturat de mișcările de protest constante. Cu toate acestea, liderul socialist a avertizat că PSRM va fi o opoziție bine pregătită, dar critică, care va lupta împotriva nedreptății celor de la guvernare.

  Igor Dodon, președintele PSRM

  „Vom fi în opoziție. Vom fi o opoziție bine pregătită, profesională și responsabilă și vom monitoriza îndeaproape dacă autoritățile și-au respectat promisiunile electorale – cu pensii, salarii și orice altceva. Colegii mei pregătesc deja inițiativele legislative relevante – am avut o ședință a sediului central dimineață – toate proiectele de lege au fost pregătite, vom insista asupra adoptării lor. Acestea sunt proiecte care sunt legate atât de promisiunile Maiei Sandu, care au fost date de ei în timpul campaniei electorale și oamenii le-au crezut, cât și de promisiunile pe care le-am dat noi oamenilor. „

  Fiind în opoziție, socialiștii intenționează să păstreze suveranitatea, independența și integritatea teritorială a țării, a spus Dodon, adăugând că toată lumea știe despre simpatiile unioniste ale PAS. În acest sens, liderul socialiștilor a subliniat că va fi important pentru țară acum ce poziție va adopta noul guvern în raport cu Rusia și dacă noua conducere a Moldovei va îndeplini ordinile Occidentului.

  Igor Dodon, președintele PSRM

  „Totul va depinde de poziția finală după alegerile actualei conduceri a Moldovei. Dacă aceasta este poziția jucătorilor externi și dacă Moldova încearcă să adere la sancțiunile împotriva Rusiei, curatorii occidentali vor cere cel mai probabil acest lucru de la RM. Va fi foarte rău atât pentru Republica Moldova, cât și pentru cetățeni. Și acest lucru va duce mai repede la sfârșitul acestei puteri. Cu toții înțelegem că rezultatul actual a fost obținut datorită intervenției ambasadorilor occidentali în procesul electoral. „

  Rezumând, Igor Dodon a făcut apel la deputații din partidul Acțiune și Solidaritate să finalizeze toate procedurile birocratice cât mai curând posibil, să convoace o sesiune a noului parlament, să voteze guvernul și să înceapă în cele din urmă să lucreze.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021