Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Doar trei partide ar intra în Parlament, dacă duminica ar fi alegeri anticipate: PSRM, PAS și Partidul ”Șor”

  Trei formațiuni politice ar accede în Legislativ, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, potrivit datelor prezentate în sondajul ”Vox Populi – aprilie 2021 ”, realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor.

  Astfel, pragul electoral pentru a accede în Parlament îl vor trece PAS, PSRM și Partidul ”Șor”. 39,7% din respondenții deciși au declarat că își vor da votul pentru PAS, 37,6%- pentru PSRM, iar pentru Partidul ”Șor”- 10%. Astfel, din cele 101 de mandate din Parlament locurile vor fi repartizate în felul următor: 46 – PAS, 44 – PSRM și 11 – Partidul ”Șor”.

  Potrivit studiului, pentru Partidul Nostru, al cărui lider este Renato Usatîi, au declarat că vor vota 3,7% din alegătorii deciși, procentaj insuficient pentru a trece pragul electoral.

  Platforma DA, condusă de Andrei Năstase, ar acumula doar 3,2% din sufragii. Alte 1,8% din persoanele participante la sondaj au menționat că sunt gata să-și dea votul pentru PCRM.
  Cercetarea a fost efectuată în perioada 8-20 aprilie 2021, pe un eșantion de 1187 de persoane, cu o eroare maximală de + 3,0%.

  privesc.eu

  POLITICA

  Nu umblați cu nasul pe sus, dar apucați-vă de rezolvat criza energetică. Acest mesaj le-a transmis liderul PSRM, Igor Dodon, reprezentanților PAS.

  SOCIAL

  Majoritatea PAS nu susține proiectul de lege cu privire la instituirea unei noi prestații sociale - Capitalul familial, propus de deputații din fracțiunea Blocului...

  ECONOMIE

  Deputații din majoritatea parlamentară PAS au respins proiectul de lege cu privire la dublarea Fondului de subvenționare în dezvoltarea agriculturii și mediului rural, înaintat...

  POLITICA

  Blogger-ul Dragoș Galbur a comentat pe pagina sa de facebook alegerea noului Avocat al Poporului. Acesta s-a rezumat la un gând scurt dar plin...

  Copyright © 2021