Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Dmitri Kozak: Rusia își dorește ca Republica Moldova să fie o țară prosperă

  În 2019, comerțul dintre Rusia și Moldova a crescut cu peste 5%, iar volumul investițiilor acumulate a depășit 1 miliard de dolari. Despre aceasta șef-adjunctul Administrației prezidențiale de la Moscova, Dmitri Kozak, a declarat în cadrul forumului moldo-rus de cooperare economică.

  Totodată, oficialul a precizat că atât conducerea Republicii Moldova, cât și cea ai Federației Ruse depune efort pentru a crește volumul de cooperare.

  “Chișinăul și Moscova au reușit să păstreze relațiile comerciale. Federația Rusă este unul dintre principalii parteneri economici ai Republicii Moldova. Datorită eforturilor dvs., cu sprijinul conducerii celor două state, această moștenire se dezvoltă dinamic”, a spus Kozak.

  Dmitri Kozak a enumerat măsurile întreprinse de Federația Rusă pentru dezvoltarea relațiilor economice dintre cele două state. Oficialul de la Moscova a menționat că datorită regimului preferențial pentru exportul de mărfuri din Moldova în Rusia, agricultorii din țara noastră economisesc, anual, aproximativ 17 milioane de dolari.

  De asemenea, numărul autorizațiilor pentru transportatorii de mărfuri din Moldova a crescut cu 10%. Totodată, în prezent se lucrează pentru dezvoltarea unui hub comercial și logistic pentru produsele moldovenești în Federația Rusă.

  „La începutul acestei săptămâni, la solicitarea președintelui Republici Moldova, Igor Dodon, Federația Rusă a luat o decizie de a oferi ajutor umanitar pentru procurarea motorinei fermierilor moldoveni, care au avut de suferit de pe urma secetei”, a mai spus Kozak.

  Dmitri Kozak a precizat că Federația Rusă este gata să continue dezvoltarea relațiilor reciproc avantajoase cu Republica Moldova.

  a-tv.md

  ECONOMIE

  Cooperarea economică dintre Republica Moldova și Federația Rusă are un potențial enorm. Doar în perioada anilor 2016-2019, cifra de afaceri între cele două state...

  БЕЗ КАТЕГОРИИ_MD

  În cadrul vizitei de lucru la Moscova, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a avut o întrevedere cu Dmitri Kozak, șef-adjunct al Administrației prezidențiale, Reprezentant...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, se află într-o vizită de lucru la Moscova. După un scurt schimb de opinii cu Președintele Federației Ruse, Vladimir...

  SOCIAL

  Președintele Igor Dodon s-a adresat personal șefului adjunct al Administrației Președintelui Federației Ruse, Dmitri Kozak, pentru a soluționa problema autorizațiilor pentru transportatorii moldoveni. Șeful...

  Copyright © 2020