Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Directorul Sputnik Moldova, ameninţă cu CtEDO

  Directorul Sputnik Moldova, Vitalii Denisov, a declarat că ar putea ataca decizia la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, menționând că autoritățile de la Chișinău nu i-ar fi explicat natura acuzațiilor aduse înainte de a fi expulzat.

  „Mi-au dat două minute ca să-mi strâng lucrurile. Și când ieși în pantaloni scurți, strângerea lucrurilor este dificilă, mai ales în două minute. Am reușit să mă îmbrac și atât. Am întrebat care anume a fost motivul. Ei au răspuns: doar ne-am prezentat”, susține Denisov.

  Potrivit jurnalistului, cazul său poate fi câștigat într-un tribunal internațional. Acesta nu a exclus posibilitatea de a ataca decizia Chișinăului la CtEDO, menționând că Moldova a pierdut o mulțime de procese acolo.

  „Acum este la modă ca un rus să depună o plângere la CEDO, nu-i așa? În mare măsură, situația acolo este astfel încât poți obține despăgubiri de la Moldova”, a declarat Denisov.

  Directorul Sputnik Moldova a sosit la aeroportul Domodedovo miercuri seara. Directorul Sputnik Moldova, Vitalii Denisov, a fost declarat idezirabil și expulzat, ieri dimineață, din Republica Moldova. Jurnalistul a primit interdicție de intrare în țară pentru o perioadă de zece ani.

  Într-un comentariu făcut în cadrul unui briefing de presă, purtătorul de cuvînt al Guvernului, Daniel Vodă, a declarat că autoritățile au toleranță zero față de știrile false, iar directorul Sputnik Moldova este acuzat de propagandă, dezinformare și ingerințe în treburile interne ale statului.

  noi.md

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  Facebook

  POLITICA

  Aducem la cunoștință că pe data de 16 septembrie 2023, din numele partidului politic „ȘOR” și  a mai multor exponenți ai partidului, compania engleză...

  SOCIAL

  Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi a fost recunoscut în calitate de bănuit pentru comiterea infracțiunii de neglijență în serviciu, în legătură cu atacul...

  SOCIAL

  Mai multe mame din R. Moldova au semnat o scrisoare deschisă adresată președintei Maia Sandu, prim-ministrului Dorin Recean și președintelui Parlamentului Igor Grosu. În...

  SOCIAL

  Decizia autorităților de a-l sancționa pe șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, doar cu o „mustrare aspră” în urma atacului armat de la Aeroportul...

  Copyright © 2021