Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Directorul AIPA a discutat cu fermierii din Sângerei despre problemele cu care se confruntă

  Agricultorii din Sângerei au declarat în cadrul unei discuții cu reprezentații Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului că cele mai stringente probleme cu care se confruntă acum sunt achitarea creditelor, a impozitelor, plăților pentru arendă. Producătorii agricoli din raion susțin că problemele cu care se confruntă din cauza secetei sunt similare cu cele ale agricultorilor din întreaga țară.

  Directorul Agenției de Intervenții și Plăți pentru Agricultură (AIPA), Vadim Curmei, i-a informat pe agricultori despre deciziile care sunt luate de Guvern pentru a diminua consecințele nefaste ale secetei.

  Printre acestea alocarea compensațiilor bănești, pentru care agricultorii pot deja aplica la AIPA, propunerile de reeșalonare a creditelor, utilizarea mijloacelor financiare acumulate în conturile TVA pentru achitarea impozitelor salariale, posibilitatea de rambursare a ratei dobânzii la creditele accesate de producătorii agricoli din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural.

  Facebook.com

  Facebook

  Copyright © 2020