Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Dionis Cenușă critică Guvernul Grosu, care este format doar din oamenii PAS

  Politologul Dionis Cenușă critică garnitura guvernamentală și programul propuse de candidatul desemnat de Maia Sandu la funcția de premier. În opinia analistului, în Cabinetul de Miniștri prezentat de Igor Grosu și programul de guvernare interesul politico-electoral este predominat obiectivului reformelor.

  Potrivit lui Cenușă, componența monocoloră a Guvernului Igor Grosu este problematică. Analistul atrage atenția asupra faptului că Sandu și Grosu au acționat egoist, atunci când nu i-au inclus în garnitura guvernamentală și pe membrii Platformei DA care au o experiență în Guvern, în primul rând, pe Andrei Năstase.

  ”Înțeleg că Igor Grosu și Președintele Sandu au nevoie de un Guvern verificat și alcătuit din membri de partid sau foarte apropiați de PAS. Dar o asemenea compoziție este problematică, deoarece nu avem un Parlament monocolor, iar pe lângă partide cu probleme grave de integritate, avem pe lângă PAS și Platforma DA. Andrei Năstase sau Igor Munteanu puteau fi încorporați în garnitură, mai ales că Năstase a fost la MAI, iar Munteanu a fost Ambasador.

  Chiar dacă obiectivul reformelor este clar specificat de Grosu, interesul politico-electoral domină agenda acestuia. Altfel, nu am fi avut o compoziție centrată pe PAS propusa pentru votul de joi.
  Urmează sa vedem dacă PSRM și alții vor fi gata să accepte garnitura propusă sau vor cere schimbări”, notează politologul.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  facebook.com

  Facebook

  POLITICA

  Politologul Dionis Cenușă critică decizia vicepremierului Andrei Spînu de a merge în Polonia pentru a negocia livrările de gaz natural. Totodată, expertul menționează și...

  POLITICA

  Politologul Dionis Cenușă a criticat guvernarea pentru modul în care gestionează criza energetică din țară. Expertul denotă o lipsă totală de acțiuni concrete din...

  POLITICA

  Comentariul politologului Bogdan Țîrdea în legătură cu lipsa voturilor pentru candidatul înaintat la funcția de prim-ministru din partea PAS Igor Grosu, din 25 martie:

  POLITICA

  Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) nu era dispus să voteze pentru guvernul liderului său, Igor Grosu. Dezvăluirile au fost făcute de către vicepreședintele Parlamentului,...

  Copyright © 2021