Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Dinari Cojocaru: Autoritățile locale ar fi putut instala 100 de terenuri de joacă din suma plăților neachitate în buget

  Pe 21 mai, Consiliul Municipal Chișinău a introdus modificări ale cotelor de impozitare locale. Astfel, pentru agenții economici din cele trei sfere ale activității din capitală, impozitul a fost majorat, pentru restul a rămas neschimbat.

  Consiliul a aprobat un proiect de decizie care prevede scutirea de taxele locale pentru piețe și companiile din zona HoReCa. Această decizie a consilierilor are scopul de a ajuta întreprinderile care au suferit pierderi în timpul epidemiei.

  Pentru business-ul hotelier, impozitul a fost redus de la 5% la 3%.

  A fost adoptată o hotărîre conform căreia se va reveni la plata în sumă de 700 de lei pentru plasarea unui metru pătrat de publicitate pe panouri. Anterior, suma pentru 1 m² era de 1200 de lei.

  Impozitul pentru mai mulți agenți economici care activează în cadrul piețelor a fost anulat.

  Conform informațiilor prezentate consiliului, în urma modificărilor, în bugetul municipal nu vor ajunge circa 30 de milioane de lei.

  Vicepreședintele fracțiunii Partidului Socialiștilor din consiliul municipal Dinari Cojocaru, consideră că din suma plăților neachitate, autoritățile locale ar putea echipa 20 de instituții de învățămînt preșcolar sau instala 100 de terenuri de joacă.

  Pentru agenții economici care comercializează produse din tutun, precum și alcool, valoarea taxelor a fost majorată.

  Prin urmare, punctele care comercializează țigări vor plăti 50.000 de lei de la fiecare casă de marcat (în loc de 20.000 de lei).

  Mai mult decît atît, la sugestia lui Cojocaru, pentru magazinele care au funcționat în perioada de carantină și continuă să activeze, precum și dețin o suprafață de peste 200 m², impozitul va fi majorat cu 20%.

  Reprezentanții primăriei au menționat că măsurile privind majorare unor taxe, compensează doar un sfert din pierderile cauzate de anularea forțată sau reducerea impozitelor și a taxelor locale.

  TOP 24 de ore

  Facebook

  POLITICA

  Socialiștii îi îndeamnă pe toți deputații și aleșii locali la constructivism și conlucrare spre binele cetățenilor. Președintele PSRM, Igor Dodon, a discutat, astăzi, cu...

  POLITICA

  Fracțiune PAS din Consiliul municipal Chișinău (CMC) este acuzată că ar pretinde bani de la companiile imobiliare pentru votul său în CMC. Despre aceasta...

  POLITICA

  Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova Igor Dodon a prezidat ședința de lucru a fracțiunii Partidului Socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău.

  SOCIAL

  Consilierii municipali din partea PAS nu sunt interesați de dezvoltarea Chișinăului. Aceștia au adoptat practica liberalilor și încearcă în orice mod posibil să pună...

  Copyright © 2021