Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Din septembrie, intră în vigoare legea prin care statul va acoperi 70 la sută din prima de asigurare pentru agricultori

  Din septembrie, intră în vigoare legea prin care statul va acoperi 70 la sută din prima de asigurare pentru agricultori. Anunțul a fost făcut de ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, în cadrul unei vizite de lucru în raionul Ștefan Vodă.

  Ministrul i-a îndemnat pe agricultori să-şi asigure terenurile, culturile agricole pe viitor, întrucât a fost aprobat de Parlament un nou proiect de lege, scopul căruia este susținerea producătorilor care au înregistrat pierderi din cauza condițiilor climaterice.

  “Proiectul urmează să intre în vigoare din luna septembrie și prevede majorarea nivelului de subvenționare a primelor de asigurare de la 50% la 70% și extinderea domeniului de acțiune a legii prin oferirea posibilității de asigurare subvenționată atât a cantității, cât și a calității recoltei culturilor agricole”, a precizat ministrul.

  Ministrul a mai declarat că, vor fi examinate și alte mijloace de intervenție orientate spre acordarea ajutorului producătorilor care se află în situație de criză.

  Potrivit Guvernului, în rezultatul majorării nivelului de subvenționare va crește și numărul contractelor de asigurare subvenționată. Se estimează o creștere a mărimii subvențiilor solicitate pentru asigurări cu 10%, ceea ce va constitui în 2020 – 3,3 milioane de lei, în 2021 – 3,6 milioane de lei și în 2022 – aproape 4 milioane de lei sau 0,4% din mărimea totală a Fondului de subvenționare.

  madrm.gov

  Facebook

  ECONOMIE

  Cele peste 300 de milioane de lei, oferiți de Guvern în acest an afectat de secetă, i-au ajutat pe agricultori să pună bazele pentru...

  POLITICA

  Agricultorii din Moldova și-au anunțat susținerea pentru Igor Dodon la funcția de președinte al Republicii Moldova. Producătorii au declarat, astăzi, într-o conferință de presă,...

  POLITICA

  Primarii și președinții de raioane din nordul țării și-au anunțat susținerea pentru candidatul Igor Dodon la funcția de președinte al Republicii Moldova.

  ECONOMIE

  Guvernul va acorda în decembrie un nou suport financiar pentru agricultorii care au avut de suferit în urma secetei. Premierul Ion Chicu a declarat...

  Copyright © 2020