Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Din aprilie, în Republica Moldova va fi pus în circulație un nou model de pașaport

  Începând cu luna aprilie a acestui an, în Republica Moldova va fi pus în circulație un nou model de pașaport. Un proiect în acest sens a fost aprobat astăzi de Guvern, transmite MOLDPRES.

  „Punerea în circulație a noului model de pașaport se face în contextul alinierii la recomandările instituțiilor internaționale în domeniu, care impun revizuirea periodică a formei și conținutului actului de identitate, a tehnologiilor de citire optică și electronică, pentru asigurarea interoperabilității globale”, indică Agenția Servicii Publice /ASP/.

  Noul pașaport conține 34 de pagini, se distinge prin 45 de elemente performante de securitate și vine cu o serie de noutăți ce țin, în speță, de materialele de confecționare, de tehnologia de personalizare și tipologia elementelor de securitate.

  Potrivit ASP, schimbările majore au fost operate la cea mai importantă și sensibilă la fraudare parte a blanchetei de pașaport – pagina cu date de identificare ale titularului. Respectiva pagină, care anterior era din hârtie, va fi înlocuită cu una din policarbonat, personalizată prin gravare laser. Această tehnologie permite utilizarea unui spectru mai larg de elemente de securitate pe nivele verificate prin simpla atingere, privire și înclinare a documentului alături de alte elemente de securitate ascunse, verificate cu echipamente simple și de laborator.

  Pașaportul se eliberează persoanelor cu vârsta sub 7 ani pe termen de 4 ani; cu vârsta de la 7 până la 16 ani – pe termen de 7 ani, cu vârsta peste 16 ani – pe termen de 10 ani. Modelul nou de pașaport (seria AP) urmează să fie pus în circulație pe măsura epuizării stocului de blanchete de pașapoarte (seria AB), dar nu mai târziu de 30 aprilie 2023.

  moldpres.md

  Facebook

  SOCIAL

  Noul model de pașaport al cetățeanului Republicii Moldova a fost prezentat ieri de către conducerea Agenției Servicii Publice (ASP), transmite MOLDPRES. Noul pașaport conține...

  Copyright © 2021