Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Din 2021, taxa de drum ar putea fi inclusă în acciz

  Politica bugetar-fiscală pentru anul 2021 vine cu un șir de măsuri de susținere a domeniului economic. Documentul a fost deja prezentat spre consultare și urmează să fie examinat la Guvern și votat de Parlament.

  Una din măsuri se referă la diminuarea Taxei pentru Valoarea Adăugată (TVA) pentru fertilizanți, îngrășăminte și alte produse utilizate în agricultură.

  ”Respectiv vom avea o cotă de 12% atât pentru producția agricolă primară, cât și pentru materialele care se utilizează în agricultură. Considerăm că acesta este un pas spre echilibrarea cotelor TVA și eliminarea unor probleme pe care le avem în lanțul valoric”, a declarat premierul Ion Chicu.

  Documentul prevede și eliminarea impozitării duble a dividendelor. Totodată, din 2021, urmează să fie eliminată taxa rutieră pentru deținătorii mijlocului de transport care nu folosesc mașinile.

  ”Am inclus și eliminarea taxei rutiere cu includerea părții financiare în acciz, astfel ca să diminuăm serios și povara administrativă dar și să aducem un fel de echitate: plătești pentru folosirea drumurilor atât cât realmente le folosești. Atunci când posesorul mijlocului de transport nu folosește drumurile, bineînțeles nu achită”, a spus premierul.

  Proiectul Politicii bugetar fiscale pentru anul 2021 este consultat la această etapă cu reprezentanții mediului de afaceri.

  a-tv.md

  ECONOMIE

  Unul din obiectivele majore ale Guvernului rămâne continuarea investițiilor în proiecte de infrastructură, în construcția apeductelor, industrializarea țării, fapt ce conduce la dezvoltarea economiei...

  SOCIAL

  Efortul Guvernului de a construi și a reabilita drumuri și altă infrastructură socială din Moldova a contribuit la crearea locurilor de muncă și la...

  SOCIAL

  În mai multe localități din raionul Glodeni se întârzie cu reparația traseelor în cadrul programului Drumuri bune pentru toți. Despre aceasta primarii l-au anunțat...

  ECONOMIE

  Investițiile Guvernului în infrastructură atrag antreprenori străini în țara noastră. Este și exemplul lui Saverio Sebastianelli, un investitor italian care și-a deschis în localitatea...

  Copyright © 2020