Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Din 2009 încoace, aproape 50 de ședințe ale Parlamentului au avut loc noaptea

  Din anul 2009 și până astăzi, 46 de ședințe ale Parlamentului au avut loc noaptea, adică după ora 18:00. Din cele aproape 50 de ședințe nocturne, 4 s-au desfășurat în perioada guvernării alianței ACUM – PSRM. Astfel, în seara de 8 iunie 2019, a fost votat Guvernul Maiei Sandu, iar investirea s-a făcut aproape de miezul nopții, la Președinție.

  O altă ședință, care a avut loc după apus de soare cu participarea alianței ACUM-PSRM s-a desfășurat pe 31 iulie. Atunci Ruslan Flocea a fost numit director la CNA, s-a permis votul în diasporă cu actele expirate și li s-a permis moldovenilor de peste hotare să doneze bani pentru partide politice.

  Pe 15 august, deputații PAS și ai Blocului ACUM au organizat o ședință extraordinară, în care s-a votat până după ora opt seara.

  Dar cea mai lungă ședință a Parlamentului în perioada coaliției PSRM cu Blocul ACUM a fost pe 16 septembrie 2019 și a durat aproape 10 ore, încheindu-se aproape de miezul nopții. Atunci deputații din coaliție au votat reforma Procuraturii, care îi permitea Maiei Sandu să organizeze concursul pentru numirea candidatului la funcția de Procuror General. Tot în acea zi, Blocul ACUM și PSRM au semnat un nou acord politic.

  politics.md

  Facebook

  POLITICA

  Sesiunea de primăvară a Parlamentului va începe pe data de 1 februarie 2021. Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a semnat, în ajun, dispoziția de convocare...

  POLITICA

  Deputatul independent Alexandru Oleinic condamnă boicotul ședințelor plenare ale Legislativului, organizat de PAS, PPDA, grupul Candu și partidul Șor. În opinia lui Oleinic, în...

  Copyright © 2021