Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Noutăţi

  Din 1 ianuarie persoanele cu stagiu de cotizare de la 2 ani la 5 ani vor putea reexamina pensia

  Începând cu 1 ianuarie 2023, dreptul la reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă îl obţin persoanele care au realizat după stabilirea pensiei un stagiu de cotizare de la 2 ani la 5 ani. Pensia pentru limită de vârstă trebuie să fie stabilită până la 1 ianuarie 2019. Despre aceasta a anunțat Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) într-un comunicat de presă, citat de IPN.

  Vor fi reexaminate şi pensiile de dizabilitate stabilite de la 1 ianuarie 1999, pentru persoanele care au un stagiu de cotizare după realizarea dreptului la pensie, de cel puţin 7 ani. Cererile pentru examinarea pensiilor pot fi depuse online pe pagina oficială a CNAS și pe portalul guvernamental unic al serviciilor publice.

  Pentru a depune cererea electronică, persoanele vor introduce tipul pensiei care se solicită a fi reexaminată, numărul de identificare și data naşterii.

  La depunerea cererii online poate fi solicitat ajutorul membrilor familiei, colegilor, precum şi reprezentanţilor administraţiei publice locale sau specialiștilor centrelor unificate de prestare a serviciilor publice (CUPS) din localitate, precizează Casa Națională de Asigurări Sociale.

  ipn.md
  cnas.gov.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  SOCIAL

  Din 1 martie, dreptul la indemnizația de maternitate se stabileşte indiferent de realizarea venitului în perioada concediului de maternitate. Astfel, femeia asigurată are dreptul...

  SOCIAL

  Începând cu 1 ianuarie 2023 dreptul la reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă îl obţin beneficiarii care au realizat după stabilirea pensiei un stagiu...

  POLITICA

  Dreptul la pensie va putea fi stabilit mai ușor. Deputații fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au înregistrat, în Parlament, un proiect de lege prin...

  ECONOMIE

  Casa Națională de Asigurări Sociale a anunțat astăzi că au fost transferate mijloace bănești pentru plata îndemnizațiilor.

  Copyright © 2021