Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Dialog la nivel înalt

  Președintele Igor Dodon a avut o discuție telefonică cu șeful adjunct al Administrației Președintelui Federației Ruse, Dmitrii Kozak. Oficialii au abordat mai multe subiecte despre relațiile dintre cele două state.

  Igor Dodon, președintele RM

  ”Partea rusă a adresat mulțumiri pentru eforturile pe care le-am depus pe durata mandatului de președinte, îndreptate spre consolidarea parteneriatului strategic dintre Republica Moldova și Federația Rusă. În special, Dmitrii Kozak a subliniat faptul că datorită eforturilor mele, în luna aprilie 2017, Moldova a semnat Memorandumul de cooperare cu Uniunea Economică Eurasiatică, iar în luna mai 2018, a devenit prima țară cu statut de observator pe lângă UEEA.”

  Igor Dodon i-a mulțumit conducerii Federației Ruse pentru susținerea acordată Republicii Moldova, inclusiv ÎN reluarea exporturilor și extinderea categoriilor de produse agricole autohtone care ajung în Rusia, dar și pentru asistența în combaterea pandemiei de COVID și pentru sprijinul material oferit agricultorilor afectați de secetă. La finele discuției, oficialii au convenit asupra unei vizite de lucru pe care Igor Dodon o va efectua în Federația Rusă, pentru a discuta un șir de proiecte dintre cele două state.

  a-tv.md

  Telegram channel

  Facebook

  Copyright © 2021