Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Dezvăluiri scandaloase

  Funcția procurorului general a fost unul dintre obiectivele principale ale Maiei Sandu și a Partidului Acțiune și Solidaritate pe care îl conducea. Pentru aceasta s-a organizat concurs, ale cărui rezultate nu au satisfăcut conducerea PAS în acel moment. Declarația aparține procurorului general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, și a fost făcută într-o conferință de presă. Stoianoglo a subliniat că, încă din primele zile ale numirii sale în această funcție, a început o campanie pe scară largă de denigrare a persoanei sale, iar Viorel Morari a devenit una dintre figurile cheie în acest sens.

  Alexandr Stoianoglo, procuror general al RM

  „Aceasta este o extensie a unei campanii pe scară largă coordonată și orchestrată pentru a denigra și discredita procurorul general. Această campanie a început chiar în prima zi a numirii mele în acest post. Campania este rezultatul unui scenariu pas cu pas implementat cu participarea directă a grupurilor infracționale, a politicienilor, printr-o rețea de ONG-uri, așa-numiții experți independenți și așa-numitele mass-media independente, în ghilimele. „

  Alexandr Stoianoglo a amintit că în fiecare zi în mass-media, procurorul a fost acuzat că are legături cu lumea interlopă, promovând interese ascunse și incompetență. Orice decizie a Procurorului General a fost denigrată și criticată, a adăugat Stoianoglo, adăugând că situația a devenit clară după ce Procuratura Generală a început să investigheze cazul lui Viorel Morari, „mafiotul șef al procuraturii”. Stoianoglo a subliniat că ancheta a avut loc în mod legal, cu participarea experților Europol. Toate datele furnizate au fost extrase legal de pe telefonul fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari.

  Alexandr Stoianoglo, procuror general al RM

  „Descifrarea negocierilor furnizate de Europol relevă semnificația concursului pentru postul de procuror general organizat de„ oameni buni ”; arată modul în care autoritățile văd munca procuraturii; ce fel de procuror general doreau autoritățile și, cel mai important, de ce astfel de speranțe sunt fixate pe fotoliul procurorului general. „

  În 2019, imediat după repunerea sa în funcția de șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari a legat o strânsă cooperare cu premierul din acea perioadă, Maia Sandu, mai spune Stoianoglo. Legătura lui Morari cu Sandu, potrivit lui Stoianoglo, a fost realizată prin Vladimir Gavriliță, pe atunci consilierul lui Sandu. În timpul concursului pentru postul de procuror general, Morari i-a predat documentele cu instrucțiuni lui Gavriliță prin intermediul lui Andrei Spînu. Potrivit procurorului general, atunci Morar i-a oferit primului ministru și anturajului său serviciile și sfaturile sale, ceea ce este incompatibil cu statutul de procuror. În același timp, Morari a încercat să discrediteze unul dintre participanții la această competiție, susține procurorul general.

  Alexandr Stoianoglo, procuror general al RM

  „Voi deschide parantezele și voi clarifica că așa-numitele dovezi compromițătoare asupra unuia dintre participanții la concurs au ajuns la șeful Procuraturii Anticorupție de la o altă persoană foarte importantă la acea vreme în Procuratură – Procurorul General. Acest funcționar a fost demis din sistem pentru încălcări financiare grave. Imediat după demiterea sa din Procuratura Generală, a fost angajat consilier la una dintre fracțiunile parlamentare și inclusă în comisia de anchetă Laundromat. Oamenii ar trebui să știe cine este autorul ideii isterice a presupusei mele participări la Laundromat. „

  Stoianoglo a menționat că legătura dintre Morari și Gavriliță a fost foarte strânsă: cei doi au făcut schimb de sfaturi și documente din materialele cazului, precum și plângeri împotriva procurorului general. La acea vreme, fostul premier Vladimir Filat a fost eliberat înainte de termen. Și, văzând nemulțumirea în societate, Morari decide să paseze vina pentru eliberarea timpurie a lui Filat, asupra socialiștilor.

  Alexandr Stoianoglo, procuror general al RM

  „Pentru a-și ajuta patronii, pe 7 decembrie 2019, Viorel Morari trimite un document consilierului Maiei Sandu, Vladimir Gavriliță, în care se explică modul în care pot fi învinuiți socialiștii pentru eliberarea lui Vladimir Filat, oferind instrucțiuni pas cu pas”.

  Procurorul General a subliniat că acum nimeni nu se îndoiește de cine a beneficiat de repunerea lui Viorel Morari în funcția de șef al Procuraturii Anticorupție și cine l-a instalat acolo. Este vorba despre cei din PAS.

  Alexandr Stoianoglo, procuror general al RM

  „Cred că nimeni nu se îndoiește că este posibil să ghicească cine și de ce, în septembrie 2019, l-a repus pe Viorel Morar în funcția de șef al Procuraturii Anticorupție. Răspunsul e la suprafață – PAS și PAS”

  La scurt timp, ministrul justiției, Sergiu Litvinenco a venit cu o reacție și a spus că Stoianoglo a călcat linia roșie. Celelalte persoane vizate în material nu au răspuns apelurilor noastre pentru a le oferi dreptul la replică.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021