Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Detalii în dosarul Stoianoglo

  Avocații lui Alexandr Stoianoglo insistă pe nevinovăția clientului lor. Victor Munteanu și Vasile Gafton declară că cele patru capete de acuzare care-i sunt aduse lui Stoianoglo sunt bazate doar pe capturi de ecran. În cadrul unei conferințe de presă comune, apărătorii au prezentat argumente și date cronologice care dau de pământ cu probele prezentate de procuror și dovedesc o dată în plus că reținerea lui Stoianoglo are un singur scop – cel de a-l înlătura de la șefia Procuraturii Generale.

  Avocatul Victor Munteanu subliniază că Stoianoglo este învinuit, de fapt, de execitarea funcțiilor care i-au revenit în calitate de deputat, funcție pe care a deținut-o în anul 2011.

  Victor Munteanu, avocatul lui Alexandr Stoianoglo

  «Ceea ce i se întâmplă cu domnul Stoianoglo în calitate de procuror general iese în afara oricăror limite de legalitate și constituie un caz de abuz și sfidare a legii. Se pretinde că proiectul cu modificări de lege care au fost atribuite lui Alexandr Stoianoglo în cadrul prezentei cauze penale au fost inițiate de guvernul RM. Și votate de către deputați în Parlament și reiterez, că pentru prima dată în istoria RM un fost deputat este atras la răspundere penală, pentru votul majorității parlamentare. De la declararea independenței RM, anul 1990, au fost circa 2.000 de deputați în Parlament. Și niciodată niciun deputat în Parlament, nu a fost persecutat pentru votul exprimat în Plenul Parlamentului».

  Mai mult, Munteanu declară că amendamentele aduse la lege şi care ar fi dus la spălare de bani, nici măcar nu au fost propuse de Stoianoglo. Iar, în legătură cu acuzația precum că Alexandr Stoianoglo a dat anumite indicații procurorilor, avocații spun că nu ar exista nicio instrucțiune dată de Stoianoglo. Vasile Gafton insistă că reținerea lui Stoianoglo a fost pregătită de timp, iar rapiditatea cu care au evoluat evenimentele dă de gândit.

  Vasile Gafton, avocatul lui Alexandr Stoianoglo

  «Toate acțiunile care le-a efectuat procurorul de caz sunt ilegale – pornirea cauzelor penale, reținerea și alte acțiuni de urmărie penală. Din biroul domnului Stoianoglo a fost ridicat computerul de serviciul și telefonul și două stickere. Mai mult nicio probă. Iar de la domiciliu – computerul. Cum am discutat cu clientul meu, computerul era folosit de membrii familiei, iar computerul de la serviciu nu l-a folosit, doar pentru niște ședințe online. Altceva acolo nu-i».

  Tot, astăzi, deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vasile Bolea a depus la Consiliul Suprem al Magistraturii o sesizare-denunț împotriva judecătorului de instrucție Nicolae Corcea care, potrivit parlamentarului, acționând cu bună știință a emis hotărârea vădit ilegală privind plasarea în arest la domiciliu a procurorului general Alexandr Stoianoglo. Bolea a cerut ca această sesizare-denunț să fie examinată în ședința CSM, iar judecătorul Corcea să fie evaluat și deferit justiției. Am încercat să obținem un comentariu de la Corcea, nimeni însă nu a răspuns apelurilor noastre.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021