Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte Accent INFO

  Detalii în cazul scandalului din piața Delfin

  Autoritățile municipale vin cu explicații în cazul scandalului izbucnit în Piața Delfin, din sectorul Buiucani. Potrivit municipalității, aceasta se va închide doar în urma deciziei administratorului, care încearcă să șantajeze autoritățile municipale, după ce acestea au solicitat eliberarea trotuarului de pe strada Alba Iulia, de-a lungul pieței.

  Autoritățile dau asigurări că în locul pieței nu va fi construit niciun bloc locativ, iar pentru vânzătorii care nu au unde să își comercializeze produsele vor fi indentificate locuri speciale în sector.

  VADIM BRÎNZANIUC, PRETOR SECTORUL BUIUCANI

  ”Conflictul între administrația pieței și agentul ecoomic a început imediat după redeschiderea pieței. Administratorul pieței a decis să încaseze plata pentru chirie și pentru perioada cât piața nu a activat din cauza pandemiei. O parte dintre agenții economici nu au acceptat și a început scandalul. Este o piață privată, iar clauzele contractului de chirie sunt stabilite între părți”.

  Potrivit autorităților, pe teritoriul pieței activează cel puțin 150 de agenți economici și muncesc câteva sute de oameni. Amintim că piețele din Chișinău au revenit la programul obișnuit de activitate începând cu 1 iulie.

  Copyright © 2020