Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Detalii din prima sursă

  O persoană a fost reținută în cazul răpirii judecătorului ucrainean, Mikola Ceaus. Despre aceasta ministrul de Interne, Pavel Voicu, a declarat în cadrul unui briefing de presă. Mai mult, ministru a îndemnat politicienii să nu facă speculații la acest subiect.

  Pavel Voicu, ministrul interimar de interne al RM

  “Sunt depistate mijloacele de transport care au participat la comiterea infracțiunii. Sunt stabilite anumite persoane, dar trebuie să verificăm dacă corespunde identitatea acestor persoane. Au fost identificate înscrisuri, alte urme, amprente digitale. Totodată, am mers pe traseul celor, care au săvârșit infracțiunea. La această etapă sunt suficiente probe, indicii, că această crimă a fost comisă de către cetățeni străini, care au traversat frontiera în Ucraina”

  Ministrul de interne a chemat demnitarii de stat și politicienii să nu facă speculații pe marginea acestui subiect.

  “Acei demnitari, care spun că aceste acțiuni țin doar de competența MAI, vreau să-i informez, că este de competența la toate organele de drept din Republica Moldova, dar și a demnitarilor, în special ține de SIS, mai ales că avem probe video și foto, că acești cetățeni au traversat vama spre Ucraina. Sperăm că SIS va oferi informații pentru ca să putem documenta această infracțiune pe teritoriul Republicii Moldova”

  Între timp și reprezentanții SIS au venit cu o reacție. Aceștia, neagă orice implicare în cazul dispariției judecătorului ucrainean, Mikola Ceaus.

  Din comunicatul Serviciului de Informații și Securitate

  ”În contextul declaraţiilor apărute în spaţiul public referitor la implicarea și/sau informarea prealabilă a Serviciului de Informaţii şi Securitate cu privire la posibila răpire a cetățeanului ucrainean, Mikola Ceaus, pe teritoriul Republicii Moldova, instituţia neagă categoric şi respinge cu fermitate aceste insinuări şi interpretări.

  Totodată cei din SIS au menționat că monitorizează informația parvenită în legătură cu incidentul produs și cooperează cu organele de ocrotire a normelor de drept în vederea elucidării tuturor circumstanțelor. Amintim că la data de 3 aprilie, din centrul Capitalei a fost răpit judecătorul ucrainean, Mikola Ceaus. Acesta se afla în țara noastră din 2016, unde a cerut azil, dar deocamdată nu exista o decizie finală în acest sens.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020