Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Detalii despre livrarea Sputnik V

  Partenerii ruși participă activ la soluționarea problemei furnizării primului lot de vaccin rusesc împotriva coronavirusului Sputnik V către Republica Moldova, a declarat Igor Dodon, președintele Partidului Socialiștilor într-un live pe blogul său.

  Igor Dodon, președintele PSRM

  „În acest moment, în aceste minute și ore, partenerii noștri din Rusia se ocupă de această problemă: pregătirea actelor pentru a începe livrarea. Decizia a fost luată. Acest volum de vaccin a fost alocat pentru Moldova. Acum sunt întocmite actele pentru a livra doze e vaccin ca marfă umanitară. I-am rugat pe colegii și partenerii noștri din Federația Rusă să ne ajute și cu transportarea lor”

  Liderul PSRM a adăugat că țara trebuie să accelereze ritmul de imunizare la 8-10 mii de persoane pe zi, dar acest lucru necesită disponibilitatea unui vaccin.

  Igor Dodon, președintele PSRM

  Am primit asigurări din partea autorităților ruse că la sfârșitul lunii mai noi vom putea comanda un alt lot. Suntem gata să cumpărăm 500 de mii de doze dar trebuie un milion de doze de vaccine Sputnik V din Federația Rusă. Sunt necesare 10 milioane de dolari în acest sens și dacă mă întrebați dacă sunt acești bani în bugetul de stat, da ei sunt. Mai bine să cheltuim acești bani pentru procurarea vaccinului decât pe alegeri

  Amintim că Federația Rusă a decis să ofere țării noastre 180 de mii de doze de vaccin ”Sputnik-V” în calitate de ajutor umanitar. Totodată, Republica Moldova va primi peste 100 de mii de doze de vaccinuri Pfizer prin intermediul platformei COVAX. Dozele ar urma să ajungă în țara noastră până la sfârșitul lunii iunie. Precizăm că vaccinul rusesc Sputnik V, conform unui sondaj realizat de compania iData, se bucură de popularitate în rândul moldovenilor. Conform studiului realizat, 35,42% dintre respondenți ar prefera să fie imunizați cu vaccinul ”Sputnik-V”.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020