Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Despren importanța istorică

  La complexul memorial „Eternitate” din centrul capitalei, pregătirile pentru data de 9 mai sunt pe ultima sută de metri. În ajunul sărbătorii deja se fac auzite unele voci care pun sub semnul întrebării importanța istorică a monumentelor ridicate în cinstea soldaților căzuți pe câmpul de luptă în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

  Cu doar câteva zile de la data de 9 mai, zi în care este celebrată Ziua Marii Victorii, în internet a apărut un filmuleț în care Președintele PUN, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Octavian Țîcu își exprimă părerea cu privire la importanța istorică a complexului memorial.

  Octavian Țîcu, președintele PUN

  «Renovează un memorial sovietic. Dar de ce să reparăm un monument – o minciună, în primul rând, și un monument care nu reprezintă chintesența noastră istorică»

  Potrivit lui Alexei Petrovici, coordonatorul Comitetului Național ”Pobeda”, faptul că astăzi este pusă sub semnul întrebării necesitatea restaurării monumentelor, memorialelor și păstrării memoriei și a istoriei, indică despre existența unor probleme grave în societatea noastră.

  Alexei Petrovici, coordonatorul Comitetului Național ”Pobeda”

  «Acum când pe principalul memorial al țării, pregătirile sunt pe ultima sută de metri, apar persoane care încearcă să denigreze, să pună sub semn de întrebare evenimentele istorice care au avut loc. Cel mai probabil, asta se face pentru a-și satisface electoratul, oamenii care au idei și gânduri similare. Ce-i drept, nu știu dacă poți afirma că aceste persoane gândesc.».

  Chișinăuienii la rândul lor, susțin că monumentul în memoria celor căzuți pe câmpul de luptă în Marele Război pentru Apărarea Patriei a fost, este, și trebuie să rămână veșnic la locul lui. Oamenii spun că monumentul nu distorsionează istoria, ci, dimpotrivă, o onorează, la fel și memoria celor care și-au pierdut viața în sângerosul război.

  „Deci nu ar trebui să fie aici? Nu, nu sunt de acord cu asta. A stat aici și trebuie să rămână la locul său „.

  „Nu sunt de acord Aceasta este istoria noastră, bunicul meu a luptat, aceasta este o amintire. „

  „Opinia mea personală e că acesta ar trebui să fie întotdeauna aici, aceasta este istoria noastră și memoria celor căzuți, aceasta este părerea mea.”

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021