Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Despre ONG-uri, altfel

  Rețeaua de ONG-uri de pe teritoriul Republica Molodva a devenit o caracatiță, care s-a infiltrat în toate ramurile puterii, mass-media și domeniul științific. Despre aceasta a declarat deputatul PSRM, Bogdan Țîrdea, care a lansat astăzi cartea ”Societatea civilă a Republicii Moldova: Sponsori. ONG-crație. Războaie culturale”. Lucrarea, la baza căreia stă o bibliografie impunătoare, reflectă activitatea în creștere, pe teritoriul Republicii Moldova, a unei rețele de ONG-uri și mass-media, finanțate din exterior, cu o imixtiune puternică în treburile interne ale țării. Mai multe detalii în reportajul colegei noastre Olga Dzyatkovskaia.

  În lucrarea deputatului PSRM, Bogdan Țîrdea, sunt prezentate documente concrete despre cei care finanțează aceste organizații, când, cât și cui sunt transferate milioane de euro și dolari pentru a denigra anumiți politicieni, partide și pentru a-i susține pe alții. Documentele, pe care se bazează cercetarea, au fost adunate pe parcursul mai multor ani. Potrivit lucrării, din anul 1992 și până în prezent, numărul ONG-urilor pe teritoriul țării a crescut impunător, de la 38 la aproape 14 mii. Potrivit informației prezentate în carte, în aceste 14 mii de ONG-uri lucrează mii de voluntari.

  Bogdan Țîrdea, autorul cărții, deputat PSRM

  «De tot, în Republica Molodva sunt aproape 14 mii de ONG-uri, care au minimum 82 de mii de voluntari. Dragi compatrioți, aceasta este o armată întreagă, una postmodernistă, una finanțată din exterior care este strict conectată la donatori în momentele de criză, în momentele strategice. Această armată postmodernistă se implică în războaie informaționale, culturale și chiar politice, lucru pe care noi îl vom demonstra la alte conferințe de presă cu lux de argumente”

  Țîrdea susține că această situație se datorează semnării Acordului de Asociere Republica Moldova -UE și Planului de Acțiuni Republica Moldova -NATO.

  Bogdan Țîrdea, autorul cărții, deputat PSRM

  ”Acest lucru s-a întâmplat datorită faptului că a fost semnat planul de acțiuni RM-UE, RM-NATO, iar mai apoi Acordul de Asociere, care prevedeau strict susținerea masivă de către stat și de către partenerii externi a ONG-uri și permisiunea pentru ONG-uri de a penetra în toate structurile statului, în toate organele, Parlament, Președinție, CNA, SIS, pentru a putea expertiza, monitoriza, coparticipa la elaborarea unor proiecte de legi și hotărâri de decizii„.

  Nivelul de interferență în afacerile interne ale Moldovei și influența exercitată prin intermediul ONG-urilor este indicată de bugetele acestor organizații, care sunt alocate din străinătate. Bugetele nu sunt doar generoase, ci obscen de uriașe – sunt de multe ori mai mari decât bugetele, de exemplu, ale instituțiilor publice publice la un loc. Deci, cea mai mare parte din finanțarea ONG-urilor aparține Fundației Soros – 129,1 milioane de dolari.

  Bogdan Țîrdea, autorul cărții, deputat PSRM

  «Toate aceste ONG-uri primesc anual peste 100 de milioane de euro și toate aceste ONG-uri participă la alegeri, monitorizează alegerile. Un exemplu de Promo-Lex din rețeaua Soros – având un buget de două milioane și jumătate de dolari, monitorizează alegerile și acuză unul dintre candidați, adică favoritul, că are cele mai multe încălcări. „

  Un alt exemplu de manipulare crasă este cazul recent al răspândirii informațiilor false despre presupusul telefon pierdut al președintelui Moldovei, urmat de o presupusă publicare a informațiilor personale.

  Bogdan Țîrdea, autorul cărții, deputat PSRM

  „Dacă ar fi real, dar este fals. Adică, tu (ONG – nota autorului) ieși din timp cu falsuri și o transmiți ca informații fiabile. Și cel mai important lucru este că voi nu arătați cine este sponsorul dvs., câți bani ați primit pentru asta și nu publicați rapoarte financiare. Sunteți agent străin. În Statele Unite, ONG-urile ca dvs. sunt un agent străin care promovează interesele altui stat. Înțelegem acest lucru. Apoi spuneți-ne despre asta în mod deschis – „am primit bani de la un alt stat pentru a distruge președintele statului nostru. Asta e tot”.

  Bogdan Țîrdea, susține că este gata să ofere dovezi ample și argumente. Contactat de Accent TV, Ion Manole, directorul Promo Lex a menționat că nu vede nimic rău în faptul că sunt finanțați de peste hotare. Cât despre preferințele electorale, ei au spus că nu au favorizat nici o dată vreun partid sau vreun candidat. Cartea ”Societatea civilă a Republicii Moldova: Sponsori. ONG-crație. Războaie culturale” are opt capitole, 795 de pagini și peste 1400 de referințe bibliografice.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020