Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Despre câini, într-o carte

  Nu setea de faimă l-a convins să scrie o carte, ci devotamentul pe care l-a găsit printre prietenii săi patrupezi. Vorbim despre colaboratorul Poliției de Frontieră, Ghenadie Rotaru, care a lansat azi prima sa carte de dresaj canin din Republica Moldova. Despre istoria din spatele acestei experiențe, aflați în reportajul ce urmează.

  Câinii nu au nevoie doar de hrană și afecțiune, dar și de educație. Anume așa a reușit Ghenadie să facă echipă cu cei doi căței ai săi, Lucky și Emmy. Dar să dăm fila înapoi, în copilăria ofițerului, acolo unde a început prietenia lui cu patrupezii.

  Ghenadie Rotaru, ofițer al Poliției de Frontieră

  „Demult, când am adus primul câine acasă, părinții nu prea mi-au dat voie, dar, convingându-i că îmi plac foarte mult animalele, progresiv, cu timpul, am început să fac diverse acțiuni interesante cu câinii. S-a întâmplat după grădiniță, în clasa I sau a II.”

  Ghenadie ne-a povestit că nu frumusețea câinelor l-a motivat să aibă o conexiune strânsă cu ei, ci pasiunea de a studia comportamentul patrupezilor, comparând limbajul lor cu o limbă străină. La un pas distanță, prin formulări simple, ofițerul a lansat o carte – „Disciplina și comportamentul canin”.

  Ghenadie Rotaru, ofițer al Poliției de Frontieră

  „Majoritatea colegilor mă provocau, îmi spuneau – „Tu așa lucruri frumoase faci cu câinii, de ce nu scrii o carte?”. Mai apoi, pe rețelele de socializare, am făcut cunoștință cu un om de știință din Georgia, care a studiat 20 de ani lupii și doi ani a trăit în habitatul lor natural. Vorbind cu el, acesta mi-a propus să scriu o lucrare”.

  La eveniment au fost invitați atât dresori de câini, cât și persoane care nu-și imaginează viața fără un prieten patruped. În cadrul lansării, atât colegii polițiști, cât și cei de la Uniunea Chinologică din țară, au apreciat munca ofițerului.

  Vadim Ruin, șeful oficiului central al UChM

  „Vrem să înmânăm o diplomă pentru Ghenadie Rotaru. Îi mulțumim pentru implicarea în progresul domeniului chinologic, pentru lansarea primei cărți din Moldova despre zoopsihologie, dresaj și alte aspect ale chinologiei”.

  Cartea „Disciplină și comportamentul canin” va putea fi găsită atât în librăriile din țară, cât și în cele de peste hotare.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020