Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Despre bugetul municipal

  De ce bugetul municipal întârzie a fi adoptat? În cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Prime, primarul capitalei, Ion Ceban a explicat că se întâmplă, deoarece documentul este supus unor serii de dezbateri publice și că totul se face transparent și în beneficiul cetățenilor. Mai mult, Ceban spune că municipalitatea a ales să se depărteze de scenariul aprobării în pripă a unui document atât de important pentru buna funcționare a orașului.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  «Noi în capitală, avem acest proces lansat și până pe data de 9 decembrie vom fi în proces de discuții publice. Avem 16 grupuri formale, neformale, consultații cu suburbiile, consultații în sectoare, consultații pe diverse teme, începând cu transportul alternativ și terminând cu persoanele cu nevoi speciale, cu cei din educație, cu cei din cultură, cu mediul de afaceri și vom ține cont de propunerile lor în măsura rezonabilității în acest context».

  Întrebat de unde ia municipalitatea bani pentru implementarea tuturor proiectelor din capitală, primarul a menționat că răspunsul e simplu. Toate procesele sunt transparente, prin urmare toți banii vin în bugetul municipal dar nu în buzunarele cuiva.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  «Sunt toate camerele de vederi peste aceste procese și reiterez, un cm de pământ nu a fost dat pe sub masă, tot ce este e la licitație, am schimbat regulamentele cu privire la arendă, toate aceste lucruri sunt iar în bază de licitație. Chioscurile mai mult de o mie scoase, spune lumea că ele se întorc, da ele s-au întors mai puțin de 100, în zone foarte clar determinate, în spații speciale. Unele au fost câștigători la licitații și achită câte 5 milioane de lei, doar arendă».

  Ceban a îndemnat actuala guvernare să urmeze exemplul municipalității și să înceapă a lucra pentru cetățeni și nu în detrimentul acestora.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  «Oamenii așteaptă rezultate, ei au obosit de promisiuni, de ideologii, de culori politice. Oamenii așteaptă să pipăie, să iasă afară să vadă un parc amenajat, o curte amenajată, un teren de joacă pentru copii, un trotuar amenajat. Poți să arăți cu degetul o lună, două, trei după asta te așezi și furnizezi rezultate».

  Potrivit edilului, discuții și consultări pe marginea proiectului bugetului municipal pentru anul 2022 au avut loc în cadrul preturilor fiecărui sector al capitalei.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021