Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Despre bărbați, de Ziua bărbaților

  Sărbătoresc Ziua Internațională a Bărbaților alături de… bărbați. O spun chiar ei, reprezentanții sexului puternic, care sunt mândri că există și o zi dedicată lor, la fel ca o zi dedicată femeilor. Mai în glumă, mai în serios, unii dintre ei se bucură că, de acum încolo, mai au încă un motiv de sărbătoare. Toți însă au recunoscut că să fii bărbat nu e deloc ușor, pentru că acest lucru implică multe responsabilități.

  Unii bărbați au aflat de la echipa noastră de filmare că astăzi este marcată Ziua Internațională a Bărbaților. Alții spun că o sărbătoresc în fiecare zi.

  «Nu m-a felicitat nimeni, dar sunt bucuros, Dumnezeu să îți dea sănătate matale fiindcă ești prima care a făcut lucrul acesta. Sunt bucuros că avem și noi sărbătoarea noastră, dar amuș cu domnul Mihai o să începem o sărbători. Măcar atâta bucurie să avem și noi».

  «De dimineața m-a felicitat, “padruga”, soția. Soția a pornit să facă niște răcituri, pârjoale Iaca, a mai rămas puțin și vine sfântul Mihail, și iară, dar noi numai în sărbători. A mai rămas puțin și tot numai sărbătorim».

  «Eu sunt fericit în fiecare zi, la mine mereu e sărbătoare. Omul poate fi trist doar atunci când nu are ce mânca și nu poate un mod de viață normal».

  De ziua lor, reprezentanții sexului puternic au fost rugați de echipa noastră de filmare să explice noțiunea de bărbat.
  Petre Neamțu dirijorul Orchestrei “Folclor”

  «Să fii bărbat, în primul și în primul rând, trebuie să ai grijă de soție, de femeie, de fată dacă ești tânăr. Asta e cel mai important, în rest, de ocupi de profesia pe care o ai».

  «Bărbații sunt ca un conducător în viață și în toate domeniile. Ce se fac femeile fără bărbați? Corect? Noi, bărbații, vă iubim pe voi, femeile, vă respectăm și vă apreciem!»

  «Să fii bărbat este o responsabilitate mare, pentru familie, muncă și copii. Este bine să fii puternic, dar această forță trebuie s-o folosești ajutând pe cineva, nu să aștepți ajutor de la cineva. Iată ce înseamnă să fii bărbat, să poți să îți ajuți apropiații!»

  «Să fii un om integru, cinstit, să îți ții cuvântul dat, la noi mai puțin se întâmpla asta, din păcate, și în politică, și în școli, și așa mai departe! Asta e puterea unui bărbat».

  Femeile nu au ezitat să felicite bărbații în această zi.

  «Eu sunt gata să felicit fiecare bărbat în parte. Sunt fericită că ei există, bărbații ca reprezentanți ai sexului puternic. Sunt bucuroasă că pe ei poți conta oricând. Eu cred că noi, femeile, ne-am descurca foarte greu fără voi, bărbații!»

  «Le dorim tot ce-I mai bine, dispoziție bună și să ne facă pe noi fericite! Să fie puternici și să fie pace!»

  Ziua Internațională a Bărbaților este sărbătorită în data de 19 noiembrie și este marcată în peste 60 de țări ale lumii, printre care Austria, Franța, Marea Britanie România, dar și ân Republica Moldova. Potrivit UNESCO, obiectivele acestei sărbători sunt concetrarea asupra sănătății bărbaților și promovarea egalității de gen.

  a-tv.md

  Copyright © 2020