Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Descinderi de amploare în capitală

  Oaspeți nepoftiți, în această dimineață, la direcția municipală ANSA din capitală. Mascații CNA au descins în sediul instituției și domiciliile mai multor persoane implicate într-o schemă de estorcare de bunuri şi bani de la agenţii economici. În urma acțiunilor ilicite ale bănuiților, în comerț apăreau produse alimentare alterate. În cadrul operațiunii de astăzi, a fost reținut șeful-adjunct al direcției și un medic sanitar-veterinar.

  Imaginile au fost surprinse de o cameră ascunsă instalată în biroul şefului-adjunct al Direcţiei municipale ANSA. Potrivit unui comunicat emis de CNA, astfel de situații erau o normă în cabinetul funcționarului, unde în fiecare zi de vineri subalternii veneau și îi aduceau bani sau produse alimentare.

  O *** cine și ce făcea. Ei acum ce fac? Bre, mănânci o bucățică?
  -Mănânc.
  -Învață-te să te împarți *** că o să te îneci. Și asta nu înseamnă că dacă eu tac, eu nu văd ce se face.

  Banii și bunurile ajungeau, inițial, la medicii-veterinari și erau oferite de agenții economici care-și comercializează marfa în raza municipiului Chișinău. Mai exact, oamenii de afaceri erau obligați să dea mită pentru a fi scutiți de controale sanitar-veterinare planificate și inopinate, dar și pentru eliberarea certificatelor de calitate. Potrivit anchetei, schema a fost pusă pe roate de șeful adunct al subdiviziunii și un grup de medici-veterinari. În această dimineață în birourile, mașinile și casele suspecților au descins ofițerii CNA. În urma descinderilor au fost ridicate sume impunătoare de bani atât în valută națională, cât și străină. Ca urmare a operațiunii CNA, şeful adjunct şi un medic sanitar-veterinar oficial al Direcţiei municipale siguranţa alimentelor Chişinău au fost reţinuţi pentru 72 de ore. Ei sunt suspectați de corupere pasivă şi activă. Per-total, pe acest caz au fost deschise 57 de cauze penale, în care 25 de persoane au statut de bănuit şi 3 de învinuit.

  a-tv.md

  Telegram channel

  Facebook

  Copyright © 2021