Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Deputatul independent Alexandru Oleinic sprijină în continuare Guvernul Chicu

  Deputatul independent Alexandru Oleinic privește sceptic la o eventuală schimbare a Guvernului. Parlamentarul a declarat, într-un interviu pentru Europa Liberă, că el sprijină în continuare Guvernul condus de Ion Chicu și majoritatea PSRM-PDM, iar o eventuală reconfigurare a forțelor politice în Legislativ nu este posibilă până la alegerile prezidențiale din această toamnă.

  Potrivit deputatului, demiterea și numirea unui nou Guvern într-o perioadă atât de critică pentru țară este o acțiune destul de riscantă. Schimbarea Guvernului ar putea dura până la trei luni, perioadă în care acțiunile necesare în perioada pandemiei vor rămâne fără suport.

  ”Și cine gestionează procesul de pandemie în răstimpul acesta până unul pleacă și altul vine? Riscurile sunt destul de mari, mai bine aș încerca să fac o analiză a domeniului sănătății, să dăm niște propuneri, haideți să schimbăm ministrul, dacă este necesar, mergem pe etape”, a declarat Oleinic.

  Deputatul independent susține că la această etapă Parlamentul este funcțional. Oleinic a declarat că el va vota în continuare cu majoritatea PSRM-PDM legile necesare astăzi pentru economia țării și cetățeni.

  Întrebat ce se va întâmpla dacă majoritatea nu va avea suficiente voturi ca să voteze legile, Alexandru Oleinic a răspns că:

  ”Nu se întâmplă nimic ieșit din comun dacă majoritatea parlamentară nu are suficiente voturi. Noi am avut Guvernul Sturza, când a fost votat cu votul domnului Ilașcu și pe urmă zece luni nu au avut majoritatea în Parlament, au avut 48 de mandate și a fost un Guvern al unor reforme foarte serioase pentru Republica Moldova”.

  Facebook

  POLITICA

  Zeci de președinți și vicepreședinți de raioane, peste 1000 de consilieri raionali și locali, peste 100 de primari și viceprimari ai Republicii Moldova susțin...

  ECONOMIE

  În 2020, investițiile totale ale Guvernului Chicu în infrastructura rutieră au crescut față de anul precedent cu 1,4 miliarde de lei. Ministrul în exercițiu...

  SOCIAL

  Guvernul condus de Ion Chicu are tot dreptul să plece cu capul sus. Această echipă a muncit în condiții extrem de grele și a...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Ședința de astăzi a Parlamentului, la care urma să fie examinată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Ion Chicu a fost anulată. Anunțul...

  Copyright © 2021