Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Deputații vor aștepta

  Inițial să se imunizeze oamenii de rând iar aleșii poporului să-și aștepte rândul. Declarația îi aparține vicepreședintelui Parlamentului, deputatului PSRM, Vlad Batrîncea și a fost făcută în cadrul ședinței plenare de astăzi. Socialistul a susținut că în momentul în care numărul vaccinurilor nu este suficient, atunci cei care trebuie să aibă prioritate sunt medicii, cadrele didactice și vârstnicii.

  Vlad Batrîncea vicepreședintele Parlamentului, deputat PSRM

  «Noi considerăm că există suficiente vaccinuri, iată de ce este necesar să fie imunizați cei din prima linie. Parlamentarii trebuie să aștepte până când întreaga populație va avea acces la vaccinuri. Parlamentarii trebuie să fie primii care se vor vaccina».

  La rândul său, deputatul platformei «Pentru Moldova», Ruxanda Glavan a venit cu unele clarificări și a specificat că Ministerul Sănătății nu planifică vaccinarea aleșilor poporului, în mod prioritar.

  Ruxanda Glavan deputatul platformei «Pentru Moldova»

  «Secretariatul parlamentar întocmește un plan de vaccinare, dar nu începe vaccinarea în niciun fel. Fac apel la toți colegii-deputați care, indiferent de statutul lor, se regăsesc în categoria persoanelor cu vârsta de sub 60 de ani, dar cu comorbidități să-și contacteze medicii de familie și se se înscrie pe lista de așteptare pentru a se vaccina».

  Recent, președintele fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță a declarat că deputații trebuie să fie imunizați în conformitate cu listele de așteptare obișnuite, exact așa cum o face populația de rând a țării. Totodată el a precizat că nimeni din colegii săi nu a solicitat să fie vaccinat cu prioritate.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020