Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Deputații socialiști, autorii celor mai multe inițiative legislative

  Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a înaintat în Parlament cele mai multe inițiative legislative pe parcursul anului 2020.

  Potrivit datelor prezentate de Parlament, pe parcursul anului trecut au fost înregistrate 533 de proiecte de lege, dintre care 336 de parlamentari. Deputații PSRM sunt autorii celor mai multe inițiative legislative. Din cele 336 de proiecte de lege înregistrate de deputați, 84 au fost semnate de deputații socialiști.

  Printre proiectele de lege înaintate de PSRM și votate de Parlament sunt indexarea pensiilor de două ori pe an; acordarea suportului unic pentru pensionarii și beneficiarii de alocații sociale cu venituri mici; accelerarea procesului de recalculare a pensiilor pentru beneficiarii care încă mai lucrează; micșorarea vârstei de pensionare; proiectul cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova; inițiativa prin care a fost scoasă povara fiscală pentru frauda bancara de pe umerii cetățenilor, etc.

  De asemenea, anul trecut, Guvernul Chicu a înaintat Parlamentului pentru dezbateri și aprobare 142 de proiecte de acte legislative.

  Președintele țării, Igor Dodon, a venit cu 29 de inițiative legislative. Un proiect de lege cu un impact social și economic major propus de Igor Dodon a fost dublarea salariilor tuturor angajaților din sistemul medical din Moldova.

  socialistii.md

  POLITICA

  Deputații PSRM au avut, astăzi, o ședință de lucru cu liderul socialiștilor, Igor Dodon, la care s-a discutat agenda de lucru pentru următoarea perioadă.

  POLITICA

  PSRM rămâne ferm pe poziții și va promova votarea în Legislativ a proiectului de lege privind lustrația și curățarea autorităților statului de influența oligarhică....

  SOCIAL

  Președintele PSRM, Igor Dodon, a adus un omagiu eroilor căzuți în conflictul armat pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova. Liderul PSRM, însoțit de...

  SOCIAL

  Guvernul va decide de urgență procurarea unui milion de vaccinuri anti-COVID-19. Anunțul a fost făcut de premierul interimar, Aureliu Ciocoi la ședința convocată în...

  Copyright © 2020