Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Noutăţi

  Deputații se convoacă în ședință plenară

  Parlamentul se va convoca astăzi în ședință plenară. Membrii Biroului permanent au completat ordinea de zi a ședinței cu propunerile comisiilor permanent.

  Astfel, astăzi, începând cu ora 10.00, aleșii poporului vor examina, în a doua lectură, Strategia națională de dezvoltare „Moldova Europeană 2030”. De asemenea, va fi propus spre adoptare proiectul de lege care prevede asigurarea drepturilor victimelor în cazul infracțiunilor privind viața sexuală și violența în familie.

  Urmează a fi examinată inițiativa legislativă care vizează activitatea statisticii oficiale, în vederea consolidării accesului la sursele de date administrative și private relevante pentru elaborarea statisticilor oficiale, precum și a alinierii în continuare a statisticii naționale la standardele și bunele practici ale UE. Deputații vor mai dezbate modificări la mai multe acte normative, printre care Legea cu privire la întreprinderile mici și mijlocii, Legea privind piața de capital, Legea cu privire la activitatea farmaceutică, Legea privind fondul piscicol, pescuitul și piscicultura etc.

  Pe agenda ședinței figurează și proiectul de hotărâre a Parlamentului privind încetarea mandatului de consilier pentru soluționarea contestațiilor – director general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor, în urma demisiei.

  moldpres.md

  Click to comment

  Leave a Reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Facebook

  Noutăţi

  Astăzi va avea loc ședința plenară a Parlamentului. Biroul permanent a completat ordinea de zi a ședinței cu propunerile comisiilor permanente. Deputații vor examina,...

  POLITICA

  Deputații se întrunesc joi în cea de-a două ședință a Parlamentului din sesiunea extraordinară. Ședința plenară este programată pentru ora 10.00. Deputații s-au întrunit...

  POLITICA

  Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a înaintat în Parlament cele mai multe inițiative legislative pe parcursul anului 2020.

  POLITICA

  Deputații PSRM nu vor susține la ședința de miercuri moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Ion Chicu. Totodată, socialiștii reiterează că este nevoie...

  Copyright © 2021