Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Deputații PAS insistă ca ședințele parlamentare să fie organizate o dată la 2 săptămâni – „este stresant” săptămânal

  „Este stresant” – și întâlniri cu populația, și lucru în comisii parlamentare, și ședințele fracțiunii! Deputații din fracțiunea PAS nu le reușesc pe toate, așa că au venit cu inițiativa de a organiza ședințele legislativului o dată la două săptămâni. Această informație a fost anunțată în cadrul emisiunii „Întreabă Ghețu” de la TV8 de către deputatul fracțiunii BCS, Vasile Bolea, fiind confirmată de deputatul partidului de guvernământ, Vitalie Jacot.

  „La Biroul permanent colegii au propus ca ședințele să aibă loc odată la două săptămâni. Asta vorbește despre faptul cât de mare este agenda lor parlamentară, cât de mult ei vor să muncească și cât de harnici o să fie ei în această sesiune”, a afirmat Bolea.

  Vitalie Jacot, deputat al majorității parlamentare, a confirmat existența unei astfel de inițiative, justificând necesitatea ei prin faptul că deputații majorității parlamentare pur și simplu nu reușesc.

  El a anunțat că ședințele ar urma să se desfășoare odată la două săptămâni, dar dacă nu vor reuși joi, vor extinde până vineri. Iar acest lucru este făcut din cauza faptului că deputații merg în teritoriu, examinează proiectele de lege în comisii, în grupurile de lucru, „și atunci este stresant”.

  „…Luni lucrezi în teritoriu, marți lucrezi în grupurile de lucru, miercuri vii în comisii, miercuri ești în ședința fracțiunii, joi – ședința în plen”, a comentat Jacot.

  De menționat că, de-a lungul anilor de independență a Republicii Moldova, ședințele parlamentare au avut loc săptămânal, în zilele de joi și vineri. Însă, odată cu venirea la putere a Partidului Democrat din Moldova, ședințele organului legislativ se desfășurau preponderent joi, dar săptămânal. Acum, cu conducerea PAS, ședințele plenare ar putea fi organizate și mai rar.

  youtube

  Facebook

  POLITICA

  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a cerut Guvernului și Parlamentului să creeze Curtea Anticorupție. Potrivit preşedintelui, această nouă structură ar trebui să se ocupe...

  POLITICA

  Proiectul Declarației cu privire la agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei a fost prezentat de deputatul Fracțiunii PAS, Oazu Nantoi. În declarație se spune că...

  POLITICA

  „Lumea cere această schimbare, lumea vrea anticipate, vrea un nou Guvern. De aceea, dacă este cerința, trebuie să le dai oferta”, a declarat analistul...

  POLITICA

  „Noi suntem în criză totală, profundă, și Parlamentul nu funcționează, Guvernul nu funcționează. Ei pot în genere să plece, atunci o să fie foarte...

  Copyright © 2021