Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Deputații din fracțiunea PSRM au inițiat mai multe proiecte de lege care au menirea să asigure siguranța alimentară a țării

  Documentele au fost votate în sesiunea de primăvară-vară și ele deja dau efecte. Declarația a fost făcută de deputatul PSRM, Radu Mudreac, în cadrul unei conferințe de presă.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Potrivit parlamentarului, beneficiari ai acestor legi sunt consumatorii din Moldova. Astfel, potrivit unor modificări operate la Legea privind siguranța alimentelor, a fost micșorat termenul de valabilitate la import a produselor alimentare a căror termen de valabilitate stabilit de producător este mai mic de 30 de zile.

  ”TIR-urile cu produse alimentare staționau la intrarea în țară pentru că a fost o scăpare a guvernului precedent. Produsele alimentare, ușor alterabile, cu un termen de până la 30 de zile nu aveau dreptul ca să intre în Moldova. Cu atât mai mult, staționau și întreprinderile care importau materia primă. Era o problemă că puteam ajunge cu rafturile goale”, a declarat Mudreac.

  Un alt proiect cu privire la siguranța alimentară promovat de PSRM a fost cel cu privire la marcarea produselor. Potrivit documentului, pe ambalaj a fost introdusă și data producerii alimentului.

  ”Era exclus termenul de producere și se menționa termenul de valabilitate. Astfel, se crea o confuzie pentru consumatori, pentru că nu știau care este gradul de prospețime a produsului”, a spus Mudreac.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  POLITICA

  Deputații Partidului Socialiștilor din Republica Moldova l-au rugat pe șeful-adjunct al Administrației Prezidențiale ruse, Dmitri Kozak, să intervină ca Republica Moldova să obțină un...

  POLITICA

  O delegație a deputaților PSRM, condusă de Igor Dodon, a avut, luni, la Moscova, o întrevedere cu reprezentanții Partidului ”Edinaya Rossiya”.

  SOCIAL

  Astăzi, la Moscova, președintele PSRM Igor Dodon a avut o întrevedere cu Evghenii Primakov, șeful Agenției Federale pentru Afaceri CSI, conaționalii care locuiesc peste...

  ECONOMIE

  În cadrul vizitei de lucru la Moscova, Igor Dodon a avut o întrevedere cu Roman Panov, prim-vicepreședinte al SA ”Gazprombank”.

  Copyright © 2021