Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor participă la sesiunea de toamnă a APCE

  Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor – Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, și Adela Răileanu, vicepreședintele Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media – participă la sesiunea de toamnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Sesiunea APCE se desfășoară în perioada 27-30 septembrie, la Strasbourg, în format hibrid – online și cu prezență fizică.

  În cadrul sesiunii, Plenul va aproba împuternicirile delegației Parlamentului Moldovei la APCE. De asemenea, parlamentarii vor participa la prezentarea Raportului de activitate al Biroului și Comisiei permanente a APCE, în cadrul căruia se regăsește subiectul privind observarea alegerilor legislative anticipate în Republica Moldova.

  Membrii delegației moldovenești vor avea întrevederi cu Președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Rik Daems, precum și cu reprezentanții Comisiei de la Veneția și coraportorii APCE pentru Republica Moldova.

  În cadrul sesiunii APCE va avea loc o întrevedere bilaterală a vicepreședintelui parlamentului, Vlad Batrîncea și conducerea Comisiei de la Veneția, privind subiectul ce ține de reforma justiției în Republica Moldova. La întrevedere va participa și ex-ministrului justiției Republicii Moldova, Fadei Nagacevschi.

  socialistii.md

  POLITICA

  Liderul PSRM, Igor Dodon, împreună cu Vasile Bolea, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, au avut o întrevedere cu Victor Petrov, deputat nou ales în...

  POLITICA

  Nu umblați cu nasul pe sus, dar apucați-vă de rezolvat criza energetică. Acest mesaj le-a transmis liderul PSRM, Igor Dodon, reprezentanților PAS.

  POLITICA

  Blocul Comuniștilor și Socialiștilor înaintează o moțiune simplă asupra activității Ministerului Justiției. La baza înaintării moțiunii ”Subminarea principiului statului de drept și subordonarea Justiției„...

  POLITICA

  Președintele Fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, a discutat cu Pia Kauma, Vicepreședinte al Adunării Parlamentare a OSCE. Întrevederea a avut loc la...

  Copyright © 2021