Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Deputații Adunării Populare a Găgăuziei cer eliberarea lui Stoianoglo

  Deputații Adunării Populare a Găgăuziei din convocările a VI și VII solicită eliberarea din detenție a procurorului general Alexandr Stoianoglo, publicarea materialelor pe care acesta urma să le prezinte în cadrul briefingului de presă din 5 octombrie, precum și încetarea acțiunilor ilegale împotriva Procurorului General suspendat.

  Ei spun că reținerea ilegală a procurorului general al Republicii Moldova Alexandr Stoianoglo confirmă continuarea politicii statului capturat, utilizarea metodelor sofisticate, anticonstituționale de luptă și răfuială împotriva conducerii procuraturii Republicii Moldova. Încălcarea demonstrativă a normelor legale de bază în legătură cu acțiunile întreprinse în privința procurorului general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, indică asupra faptului că scopul actualei guvernări este dorința de a înceta anchetarea acțiunilor ilegale ale persoanelor care reprezintă noua conducere a țării.

  „Acest lucru este demonstrat și prin faptul că arestarea a avut loc cu câteva minute înainte de începerea conferinței de presă a procurorului general al Republicii Moldova, la care Stoianoglo urma să aducă la cunoștința opiniei publice informații care dovedesc implicarea noului guvern în infracțiuni de rezonanță. În cazul neîndeplinirii cerințelor enunțate până la ora 12:00 a zilei de 7 octombrie 2021, ne rezervăm dreptul de a aplica acte de nesupunere sub diferite forme permise de lege”, au declarat deputații Adunării Populare a Găgăuziei.

  În acest sens, membrii Adunării Populare a Găgăuziei au trimis o cerere de recurs către Președintele Republicii Moldova, ministrului justiției Republicii Moldova, Consiliului Superior al procurorilor Republicii Moldova, OSCE și misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova. Instituțiile vizate încă nu au venit cu o reacție.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  POLITICA

  În centrul orașului Comrat are loc un miting în susținerea Procurorului General Alexandr Stoianoglo. Aleșii locali, simplii cetățeni au ieșit în stradă și cer...

  POLITICA

  Deputații din Adunarea Populară a Găgăuziei au cerut într-o adresare publică către autoritățile Republicii Moldova eliberarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo. În caz contrar, aleșii...

  Copyright © 2021