Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Deputat PSRM: Orgoliul costă

  Orgoliul și ambițiile președintelui Maia Sandu ne costă scump. Astfel Republica Moldova riscă să piardă zeci de milioane de euro, inclusiv granturi, pe motiv că șeful statului refuză să promulge legea care i-ar acorda Guvernului interimar atribuții suplimentare . Anunțul a fost făcut de către deputatul PSRM, Petru Burduja.

  Revoltă şi bulversare în rândul deputaților PSRM, după ezitarea Maiei Sandu de a promulga un proiect de lege, care i-ar fi permis guvernului să semneze acorduri de finanțare cu partenerii externi. Chiar dacă, proiectul de lege a fost votat în Parlament mai bine de două săptămâni în urmă, în Monitorul Oficial nu a fost publicată. Grav este că, reticența și încăpățânarea Maiei Sandu ne costă sute de milioane de euro. Unul dintre proiectele pus sub lovitură este „Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova”, valoarea căruia este de 52,8 miliarde de dolar, dintre care 467 de mii urmau a fi oferiți în formă de grant.

  Petru Burduja deputat PSRM

  Resursele acestui grant urmau a fi repartizate pentru următoarele obiective, și aici o să mă refer că oamenii trebuie să-și cunoască eroii, și anume este vorba de rețelele de alimentare cu apă în raioanele Cahul. Și construcția rețelei de conectare a orașului Vulcănești. Potențiali beneficiari circa 23 de mii de cetățeni cu acces la apă potabilă

  Tot pe lista beneficiarilor s-ar fi regăsit și mai multe localități din raionul Râșcani. Iar, „Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova” nu este singurul proiect pus la bătaie de instituția prezidențială. În zona de risc se află proiecte precum construcția stației de epurare în raionul Soroca, rețeaua de canalizare în municpiul Comrat și dotarea cu echipamente anti-incendiare a mai multor instituții subordonate MAI-ului .

  Petru Burduja deputat PSRM

  Nu știm poate cuiva îi este convenabil să transforme țara și să o aducă într-o stare deplorabilă, astfel nu ne putem explica de ce această lege nu a fost promulgată. Ne pare rău, dar ambițiile politice, orgoliile poate pentru cineva contează. Dar, de la aceasta n-ar trebui să sufere cetățenii simpli

  Totodată, Burduja a anunțat că o altă lege care se prăfuiește pe biroul Maiei Sandu, fără a fi promulgată, este proiectul de lege care abrogă legea miliardului, care-i obligă pe cetățeni să întoarcă banii furați din sistemul financiar-bancar. Am încercat să luăm legătura cu reprezentanții președinției pentru un comentariu la acest subiect, până la această oră, nimeni nu ne-a răspuns la telefon.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021