Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Deputat PSRM: În sistemul educației avem trei priorități – asigurarea calității studiilor, protejarea sănătății și dezvoltarea educației digitale

  Cadrele didactice care vor avea ore suplimentare vor primi adaos la salariu. Totodată, din bugetul de stat se vor aloca mai mulți bani pentru educația digitală a profesorilor, care sunt nevoiți să facă ore online pe timp de pandemie. Despre aceasta a anunțat deputatul PSRM, Alla Darovannaia, în cadrul unei conferințe de presă.

  Darovannaia a explicat că, potrivit rectificărilor bugetare, propuse de Guvern și care urmează să fie aprobate de Parlament, în aceste scopuri au fost alocate suplimentar 140 de milioane de lei.

  “În condiții de pandemie, în perioada vacanței, autoritățile au pregătit noul an de studii și apreciem eforturile că au reușit să pregătească. Acum avem 3 priorități: asigurarea calității studiilor, protejarea sănătății celor implicați în sistemul educațional și dezvoltarea educației digitale”, a spus Darovannaia.

  Astfel, pentru asigurarea calității studiilor și pentru achitarea orelor suplimentare ale personalului didactic s-au alocat 105 milioane de lei, iar pentru protejarea sănătății celor implicați în procesul educațional – 31 de milioane de lei.

  „Din acești bani vor fi procurați dezinfectanți și termometre. Totodată, 300 mii lei sunt prevăzuți pentru educația digitală a cadrelor didactice și alte 5 milioane de lei – pentru biblioteca digitală”, a mai adăugat deputatul PSRM.

  Alla Darovannaia a precizat că acești bani sunt prevăzuți pentru primul semestru de studii, adică până în data de 31 decembrie 2020. Ulterior, Guvernul ar putea extinde termenul de aplicare a acestor prevederi.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  POLITICA

  Majorarea pensiei minime anunțată de Guvernul Gavrilița este posibilă datorită politicii bugetar-fiscale adoptată anul trecut de guvernarea socialistă. Despre aceasta a anunțat, miercuri, deputatul...

  SOCIAL

  În perioada de guvernare a PSRM, au fost întreprinse mai multe măsuri pentru a ajuta familiile cu copii. A fost majorată indemnizația unică la...

  SOCIAL

  Deputatul PSRM, Alla Darovannaia, membru al comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, condamnă reacția PAS în cazul profesorului din Ocnița.

  POLITICA

  Deputatul PAS, Doina Gherman, nu a rămas în urma colegilor din fracțiunea parlamentară și a indicat date eronate în declarația de avere și interese....

  Copyright © 2021