Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Deputat PSRM: În Moldova sunt două lumi paralele, una în care trăiesc oamenii și alta în care se află guvernarea

  Un ministru antisocial și antiuman. Așa au apreciat deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor activitatea ministrului Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spătari, care a afirmat că în Moldova concediile de maternitate sunt ”atipic de lungi”.

  Deputatul socialist, Alla Darovannaia, a criticat dur aceste declarații, numindu-le șocante și orientate împotriva oamenilor. Parlamentarul susține că paralel cu majorarea vârstei de pensionare, actuala guvernare și-a fixat o altă țintă socială și anume concediul pentru îngrijirea copiilor.

  ”În drum astăzi am întâlnit trei mămici. Le-am întrebat ce indemnizație primesc și pentru ce le ajunge. Acestea sunt de 2-3 mii de lei. La întrebarea pentru ce le ajung acești bani, și-au pus mâinile în cap. Cheltuielile pentru un copil sunt minim 5 mii de lei, doar o hăinuță costă în jur de o mie de lei. Avem două lumi paralele: mămicile care sunt în concediul pentru îngrijirea copilului și indemnizațiile pe care le primesc, și pe de altă parte ministerul care ar trebui să fie un minister social”, a spus Darovannaia.

  Deputatul a acuzat guvernarea că se gândește doar cum să ia bani de la cetățeni, cum să-i impună să muncească mai mult și, în același timp, cum să reducă perioada în care statul să plătească pensii sau îndemnizații pentru îngrijirea copilului. Darovannaia a remarcat că asemenea politici nu vor aduce moldovenii înapoi în țară.

  ”Calificăm aceste politici drept antiumane, antisociale, orientate clar împotriva oamenilor din Republica Moldova, țară care și așa se confruntă cu grave probleme sociale, inclusiv depopularea țării”, a menționat socialistul.

  Deputatul a amintit și de promisiunile făcute de PAS în campania electorală, unul dintre acestea se referea la concediul flexibil pentru părinți, indemnizații mai mari, grădinițe modernizate.
  ”Acum ce avem? Pretenții ale guvernării că mamele primesc prea mult timp îndemnizație pentru îngrijirea copilului. Asta în condițiile în care natalitatea în țara noastră scade alarmant în fiecare an”, a spus Darovannaia.

  Deputatul a amintit că PSRM a promovat în Parlament mai multe legi, care să îmbunătățească situația familiilor cu copii, dar care au fost respinse de actuala guvernare.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  facebook.com

  Facebook

  POLITICA

  Prețurile cresc, gazul se scumpește din nou, iar în câteva luni guvernarea nu va mai avea bani pentru a achita salariile și pensiile. Oameni...

  POLITICA

  Deputatul PSRM, Alla Darovannaia, îndeamnă cetățenii să iasă în stradă și să-și apere țara. Mesajul a fost transmis în timpul protestului organizat de PSRM,...

  POLITICA

   „Guvernarea a mințit pensionarii, ea nu face față obligațiilor sale și ar trebui să plece”, a menționat Alla Darovannaia, deputat în Parlamentul RM din...

  POLITICA

  PAS și președintele țării, Maia Sandu, au ajuns la putere prin minciuni. Astfel vicepreședintele Parlamentului, deputatul socialist Vlad Batrîncea, a calificat decizia majorității parlamentare...

  Copyright © 2021