Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Deputat PSRM, către PAS: Ați promis oamenilor o viață mai bună și o economie competitivă, unde sunt investițiile, proiectele mari de infrastructură

  Un buget fără proiecte de investiții, fără o creștere reală a veniturilor populației și care nu conține niciun angajament asumat în fața cetățenilor de PAS în campania din vara trecută. Această notă a fost dată de vicepreședintele Parlamentului, deputatul PSRM Vlad Batrîncea, proiectului bugetului pentru 2022 prezentat de Guvern și votat, joi, în prima lectură, de majoritatea parlamentară.

  Batrîncea a atras atenția că majorările de salarii prezentate în buget nu vor acoperi puterea de cumpărare a cetățenilor. De asemenea, cel mai important document financiar al țării nu prevede nimic la capitolul de majorare a salariilor pentru medici, iar la o inflație prognozată de 15% se propune o indexare a pensiilor cu 7,75%.

  ”De aceea nu vedem nicio creștere. Când vorbim de venituri, observăm că se majorează împrumuturile externe. Ați promis oamenilor o viață mai bună și o economie competitivă. Unde sunt investițiile, proiectele mari de infrastructură care să aducă economiei o plus valoare? Se primește că luăm bani de la cetățeni prim majorarea tarifelor și prețurilor, dar nu le dăm nimic în schimb”, a spus Batrîncea.

  Socialistul le-a amintit celor de la PAS că au majoritate în Parlament datorită promisiunilor de a crește salariile și pensiile. În opinia lui Batrîncea, dacă aceste angajamente nu vor fi onorate, PAS va fi acuzat de mințirea alegătorilor care i-au adus la putere.

  ”Populismul cras și obligațiunea de bază datorită căreia aveți majoritate în Parlament este să majorați salariile la cetățeni. Nu aveți decât să implementați propriile promisiuni, ori dacă nu o faceți, aceste promisiuni pot fi catalogate ca populism”, a conchis deputatul.

  Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor nu a susținut în prima lectură proiectul Legii Bugetului de Stat – 2022.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  facebook.com

  POLITICA

  PAS și președintele țării, Maia Sandu, au ajuns la putere prin minciuni. Astfel vicepreședintele Parlamentului, deputatul socialist Vlad Batrîncea, a calificat decizia majorității parlamentare...

  POLITICA

  Au votat majorarea vârstei de pensionare sub lozinca "Rușine!". Deputații Blocului comuniștilor și socialiștilor au blocat tribuna Parlamentului, în timp ce majoritatea PAS dezbătea...

  POLITICA

  În calitate de președinte al Uniunii de Afaceri Moldo-Ruse, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban.

  ALEGEREA EDITORILOR

  Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor i-au cerut majorității PAS să excludă de pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului proiectul de lege care prevede...

  Copyright © 2021