Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Deputat: Parlamentul este funcțional

  Chiar dacă a fost semnat decretul cu privire la dizolvare, din punct de vedere juridic, Parlamentul este funcțional până când vor fi validate următoarele mandate. Opinia aparține președintelui Fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță. În cadrul unei emisiuni la postul de televiziune NTV Moldova, Furculiță a explicat că actualul Parlament poate aproba, până la validarea următoarelor mandate, orice acte normative, cu excepția legilor organice.

  Corneliu Furculiță, președintele Fracțiunii PSRM în Parlament

  ”Parlamentul este funcțional, așteptăm unele ședințe importante. Evident și cu regret, nu vor putea fi duse până la capăt acele inițiative, mai ales cu caracter social, unele din ele fiind deja la faza lecturii a 2-a

  Dacă era auzit apelul PSRM cu privire la finalizarea acestor și stabilirea unei date a alegerilor care ar fi convenit societății în întregime și clasei politice.

  În cadrul aceleiași emisiuni Furculiță a reiterat declarațiile colegilor săi, Igor Dodon și Vlad Batrîncea care afirmă că PSRM este gata de alegeri și va desfășura campania electorală pentru parlamentarele care vor avea loc la 11 iulie 2021.

  Corneliu Furculiță, președintele Fracțiunii PSRM în Parlament

  ”Doamna Președinte s-a grăbit. Probabil a crezut că acestea o să-i aducă anumite dividende politice, inclusiv în campania electorală. Repetăm, nu avem nicio frică, merge cu pieptul deschis în campania electorală”

  Mai mult, Furculiță declară că dacă totuși printr-un eventual scenariu alegerile ar putea fi câștigate de partidul Maiei Sandu atunci în țară vor urma măsuri antipopulare care vor agrava și mai mult traiul cetățenilor. Potrivit alesului poporului, dacă PAS va avea mandate să creeze Guvernul, atunci prima schimbare pe care ei o vor face pe plan social va fi majorarea vârstei de pensionare.

  Corneliu Furculiță, președintele Fracțiunii PSRM în Parlament

  ”Vor urma măsuri antipopulare. Anularea reformei pensiei va fi prima pe listă. Vor motiva că este o solicitare din partea organizațiilor internaționale pentru a primi credite și multe alte inițiative care vor complica viața cetățenilor”

  La inițiativa PSRM, Parlamentul a votat anul trecut pentru micșorarea vârstei de pensionare. Astfel, vârsta standard de pensionare pentru femei va fi de 57 de ani pentru femei, iar pentru bărbați – de 62 de ani. Reforma mai prevede că pentru femeile care au născut 5 și mai mulți copii vârsta de pensionare va fi de 54 ani. Reforma sistemului public de pensii a fost făcută în anul 2016 la propunerea Guvernului condus de democratul Pavel Filip. Atunci s-a decis majorarea etapizată a vârstei de pensionare până la 63 de ani atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Am încercat să luăm legătura cu reprezentanții PAS pentru un comentariu la subiectul reformei pensiei, până la această oră, nimeni nu ne-a răspuns la telefon.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021