Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Deputat: Există spirit protestatar, dar oamenii sunt monitorizați și se tem

  În societatea Republicii Moldova există spiritul protestatar, dar oamenii se tem să iasă la protest pentru să „sunt monitorizați de poliție și de superviseri”. Opinia a fost exprimată de deputatul fracțiunii de opoziție BCS, care face parte din Comisia securitate națională, apărare și ordine publică, Adrian Albu.

  „Conducerea actuală folosește orice eveniment ca să spună că este o destabilizare. De facto, dacă conducerea ar ieși în teritoriu și s-ar uita la oameni cum trăiesc ei, cum achită serviciile, cu ce bani caută să achite energia electrică… Este spiritul protestatar, el există. Pur și simplu altă problemă s-a iscat în societatea noastră, și îmi pare rău că nu se vorbește despre acest lucru: oamenii sunt speriați. Ei se tem să iasă la protest”, a declarat Albu, la emisiunea „Bună seara” de la postul public „Moldova1”.

  Parlamentarul a explicat de unde vine această frică, în opinia sa.

  „Pentru că, știți, sunt monitorizați: de către poliția locală, de către cei care din partea guvernării au așa numita funcție de superviser, de supraveghere. De aceea oamenii se tem. Și noi de fiecare dată, când suntem în teritorii, noi de fiecare dată auzim aceste nemulțumiri. Și noi îi întrebăm simplu: „Sunteți nemulțumiți, aveți dreptul constituțional de a protesta, de ce nu protestați atunci în fața Parlamentului?” Și de fiecare dată auzim același răspuns: „Păi, nu vedeți cum ei se comportă cu cei care îi critică?”, a relatat Albu.

  El a sugerat partidului de guvernământ că ar trebui să se bucure de proteste, pentru că ele „arată greșelile” și îi „ajută să le repare”.

  „Cetățeanul trebuie să știe că, dacă are o nemulțumire, el iese la protest. Protestul este o formă de a arăta celor de la guvernare că ceva merge prost. De fapt o guvernare democratică se bucură de proteste, pentru că protestele de obicei sunt punctate, și ei înțeleg unde fac greșeala ca să o repare”, a mai spus deputatul.

  În același timp, el crede că guvernarea „se teme să se uite în ochii cetățenilor”.

  „Guvernarea actuală se teme să se uite în ochii cetățenilor, pentru că atâtea momente sunt în detrimentul guvernării și atât de multă repulsie este în cetățeni că eu sunt sigur că ei nu sunt gata să îi asculte”, a rezumat Albu.

  La momentul redactării acestei știri, declarațiile sale nu au fost comentate de serviciile de presă ale Parlamentului, Guvernului, Președinției, PAS.

  youtube

  Facebook

  SOCIAL

  Președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a criticat dur acțiunea de astăzi a structurilor de forță în raport cu protestatarii pașnici, care au fost împiedicați...

  SOCIAL

  Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, a dedus că motivul blocajului economic sunt oamenii care participă la proteste și, în acest mod, „blochează viața comercială”...

  LUMEA

  Articolul de lege referitor la creșterea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani a fost votat în noaptea de miercuri spre...

  SOCIAL

  Noul ministru al Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a afirmat că, deși starea de urgență instituită de Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) nu se aplică deocamdată...

  Copyright © 2021